آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۹۳۶۹
یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفتگو با دانشجو:

در دعوتنامه کنفرانس عراق به حل اختلافات ایران و عربستان اشاره نشده/ رفع مشکلات بین تهران و ریاض در قالب یک نشست یکروزه گمانه‌زنی است

یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: در دعوتنامه کنفرانس عراق که برای کشور‌ها ارسال شده موضوع حل اختلاف ایران و عربستان مطرح نشده است و حل اختلاف میان ایران و عربستان در قالب کنفرانس عراق گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در ارزیابی اینکه کنفرانس عراق تا چه اندازه می‌تواند به اهداف تعیین شده از جمله همکاری در میان همسایگان دست پیدا کند؟ به خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: با وجود اختلافات گوناگون که در منطقه غرب آسیا وجود دارد، هر اقدامی که منجر به صلح، ثبات و حل اختلافات بین کشور‌ها شود، قابل ستایش است و هر کشوری که در این زمینه فعالیت کند، اقدام قابل توجهی خواهد بود.

وی افزود: از این رو کشور عراق هم به عنوان یک کشور موثر در میان کشور‌های عربی سعی و تلاش دارد که بعد از گذشت حدود ۳۰ سال نقش خود را در انسجام منطقه و به ویژه میان کشور‌های عربی منطقه به خوبی ایفا کند و جمهوری اسلامی هم از یک عراق مستقل و بازیگر در حوزه غرب آسیا و میان کشور‌های عربی حمایت کافی و کامل خواهد کرد.

صدرالحسینی با تاکید بر نقش کنفرانس عراق در ایجاد همکاری میان کشور‌های منطقه تصریح کرد: بنابراین به نظر می‌رسد کنفرانس یک روزه عراق با هدف حل مشکلات منطقه و نزدیک کردن کشور‌های منطقه به یکدیگر و حل اختلافات آن‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران در سطح وزیر امور خارجه، که اولین سفر وزیر امور خارجه دولت سیزدهم محسوب می‌شود، در این اجلاس شرکت خواهد کرد و قطعا در این ارتباط به صورت فعال نقش‌آفرینی می‌کند؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از هر گونه فعالیت در خصوص ایجاد صلح و ثبات در منطقه حمایت خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به مزایای کنفرانس عراق برای کشور‌های شرکت‌کننده به ویژه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در مورد این قبیل کنفرانس‌ها نباید مزایای انفرادی و کشوری را در نظر گرفت. از طرفی سیاست خارجی دولت سیزدهم نگاه جامعی به همه کشور‌ها و منطقه دارد که این نگاه می‌تواند به حل اختلافات احتمالی کمک خواهد کرد. در حقیقت هر اندازه که در منطقه آرامش، ثبات و صلح وجود داشته باشد و کشور‌ها فرامنطقه‌ای کمتر در مسائل منطقه‌ای دخالت کنند، قطعا به نفع همه کشور‌ها از جمله جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

صدرالحسینی حضور کشور‌های عضو شورای امنیت در کنفرانس عراق را موثر دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه در میثاق نامه سازمان ملل متحد در مورد شورای امنیت این سازمان آمده که این کشور‌ها ضامن صلح و ثبات بین‌المللی هستند، لذا حضور آن‌ها در کنفرانس‌هایی نظیر کنفرانس عراق می‌تواند ضمانتی برای حل اختلافات منطقه‌ای محسوب شود. البته برخی از این کشور‌ها نظیر آمریکا همیشه مخل صلح و آرامش در مناطقی نظیر منطقه خلیج فارس بودند، اما در نهایت با توجه به نگاه جامع جمهوری اسلامی به مسائل منطقه‌ای حضور کشور‌های عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان عضو ناظر در کنفرانس عراق بلا اشکال است.

وی همچنین ابراز کرد: البته با توجه به اینکه این اولین جلسه از کنفرانس عراق است، نمی‌توان در مورد نقش و تاثیر حضور اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در کنفرانس عراق قضاوت کرد، بنابراین باید در گذر زمان در مورد نقش آن‌ها قضاوت اصلی و نهایی را انجام داد.

صدرالحسینی در مورد اینکه به دنبال برگزاری کنفرانس‌هایی نظیر کنفرانس عراق و حضور مقامات ایران و عربستان در آن‌ها می‌توان نسبت به از سرگیری روابط میان دو کشور مذکور امیدوار بود؟ خاطرنشان کرد: قطعا جمهوری اسلامی ایران به دنبال این است که اختلافات با عربستان به حداقل برسد و موضوعات اختلاف برانگیز حل و فصل شود، اما با حضور دو کشور ایران و عربستان در کنفرانس یک روزه نمی‌توان انتظار داشت همه مسائل و مشکلات مرتفع شود. البته کشور دوست و برادر عراق، اعلام کرده است که علاقمند است که اختلافات دو کشور موثر در منطقه، یعنی ایران و عربستان، حل و فصل شود و این اختلافات به حداقل برسد، اما قضاوت در مورد حل و فصل اختلافات بین دو کشور زودهنگام است.

وی در پایان یادآور شد: نکته حائز اهمیت این است که جمهوری اسلامی ایران از حل اختلافات عادلانه، ثبات و امنیت پایدار در منطقه همیشه حمایت کرده و بر این باور است که کشور‌های منطقه می‌توانند صبح و ثبات را در منطقه حاکم کنند.

اختلاف میان دو کشور ایران و عربستان یکی از چند موضوعی است که در کنفرانس عراق مطرح است از این رو نمی‌توان به حل اختلافات با سرعت بالا امیدوار بود کما اینکه در دعوتنامه کنفرانس مذکور که برای کشورها ارسال شده، موضوع حل اختلاف ایران و عربستان مطرح نشده است و حل اختلاف میان ایران و عربستان در قالب کنفرانس عراق گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار