حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره واکسیناسیون عمومی در کشور، اظهار کرد: ابتدا باید بیان کنم که آقای دکتر عین اللهی فردی هستند که میتوانند با چالشهای پیش روی بهداشت و درمان به خوبی مواجهه شوند و عملکرد متناسبی در این حوزه داشته باشند.
وی ادامه داد: اکنون کشور با بیماری کرونا مواجه است که باید هر چه زودتر این بیماری در کشور کنترل شود که این اتفاق نیازمند کمک همه از جمله دولت به وزارت بهداشت است.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: حدود ۳۰ درصد از حل مشکلات بهداشت و درمان کشور مرتبط با وزارت بهداشت است و ۷۰ درصد آن به سایر وزارتخانههای دولت مربوط است که این نشان دهنده آن است که همه وزرا باید دست به دست هم بدهند تا مشکلات بهداشت و درمان کشور حل شود
شهریاری با اشاره به قول وزیر جدید بهداشت در رابطه با تسریع واکسیناسیون عمومی، بیان کرد: دولت همان طور که سعی و تلاش دارد تا واکسن داخلی به تولید انبوه برسد در مقابل سعی دارد تا واکسن خارجی از چین و سایر کشورهای تولید کننده، واکسن به کشور وارد کند.
وی افزود: مسئولان واکسنهای داخلی هم بیان کردند که تا مهرماه ماهی ۱۰ یا ۱۵ میلیون واکسن تولید خواهند کرد که باید منتظر بود تا این وعده آنها به تحقق بیانجامد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در پاسخ به این سوال که خبرهایی است که ایران قصد دارد واکسن فایزر وارد کند؟، گفت: باید بگویم که واکسنهای تولید آمریکا و انگلیس به کشور ممنوع است، اما اگر فایزر در کشورهای دیگر به غیر از آمریکا و انگلیس تولید شود ورود آن به کشور ممنوع نیست.
شهریاری ادامه داد: واکسنهای تولید آمریکا یا انگلیس به این دلیل ممنوع شد که این احتمال وجود داشت در تولید این واکسنها برای ایران دستکاریهایی صورت بگیرد از این جهت ورود واکسن از این دوکشور ممنوع است وگرنه اگر برندهای این دو کشور در جای دیگر تولید شوند منع ورود ندارند.
وی با بیان اینکه مردم باید بیشتر به پروتکلها و دستورات بهداشتی عمل کنند، تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا زمان پایانی برای این واکسن متصور نشده اند که این نشان میدهد که باید چند سالی با این بیماری همراه شد و به نوعی فعلا مهمان ناخوانده این دنیا است که همان طور شاهد هستید هر از چندگاهی اخباری مبنی بر جهش این بیماری مخابره میشود که این موضوع تایید میکند که هنوز زمان پایانی برای این بیماری وجود ندارد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا ستاد برکت خط تولید واکسن نداشت دست به تولید واکسن زد که به جای آن میتوانست به انستیتوهای واکسن سازی کشور همانند رازی و پاستور کمک کند؟، بیان کرد: این طور نبوده، زیرا کمکهایی به پاستو و رازی در جهت ساخت واکسن شده است، اما در همه جای دنیا وجود دارد که کشورهای پیشرفته دست به تولید چند واکسن میزنند تا بتوانند هم نیاز واکسیناسیون را تامین کنند و هم در مقابل جهشها دست برتر را داشته باشند.