به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز شنبه طی یک سخنرانی ویدئویی در نشست سران گروه ۲۰ هشدار داد که افزایش کسری بودجه کشورها، خطر تورم بالای جهانی را به همراه دارد.
وی گفت: برنامههای افراطی محرک (اقتصادی) منجر به بیثباتی کلی و افزایش قیمت داراییهای مالی و کالاها در برخی بازارها از جمله بازار انرژی و مواد غذایی شده است. کسری بودجه جدی پیش روی اقتصادهای توسعه یافته علت اصلی این فرآیندها است.
رئیس جمهور روسیه در ادامه تأکید کرد که این کسری بودجه برای دولت ها، «خطر تورم بالای جهانی را در میان مدت» ایجاد میکند.
به گفته پوتین، دولت روسیه توانسته مازاد بودجه را در سال ۲۰۲۱ تضمین و سیاستهای پولی خود را تشدید کند.
وی افزود: در مورد کشورهای گروه ۲۰ به طور کلی، وضعیت کمی متفاوت است. در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، متوسط کسری بودجه ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی بود، اما در سال ۲۰۲۰ در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا به ۱۱.۲ درصد افزایش یافت؛ این نرخ کاهش یافته، اما هنوز نسبتاً بالا باقی مانده و ۸.۷ درصد است.
پوتین گفت: مایلم به این نکته اشاره کنم که این ایالات متحده است که ۴۰ درصد از مجموع کسری بودجه کشورهای G۲۰ در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است. کل اقتصاد جهانی به وضعیت اقتصادی آمریکا بستگی دارد.
رئیس جمهور روسیه گفت: برداشتن گامهایی برای عادیسازی سیاستهای بودجه و پولی، بهبود روشهای مدیریت برای الگوهای تقاضای اقتصاد و تعیین اولویتهای اقتصادی برای حل مسائل مربوط به نابرابری و افزایش استانداردهای زندگی مهم است.