به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی امروز در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که با حضور وزیر گردشگری میراث فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: سالهاست که بخش گردشگری در کشور مورد بیمهری جدی قرار گرفته است و آنگونه که بایسته است از ظرفیتهای موجود آن استفاده نشده و بعضا آثار تاریخی و ثبتشده کشور در معرض آسیبهای جدی بوده است. توجه نکردن به میراث فرهنگی و مفاخر تاریخی آتش زدن به ثروت ملی بوده و قابل بازیابی هم نیست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: مشکلات تحریم و همهگیری کرونا به مشکلات قبلی اضافه شده و بسیاری از فعالان بخش خصوصی را با تنگنا و حتی ورشکستگی مواجه ساخته است. فعالان بخش خصوصی در این حوزه بی پناه رها شده اند.
وی ادامه داد: ایران علی رغم داشتن ظرفیتهای عمده در حوزه گردشگری، اما نتوانسته از این ظرفیتها استفاده کند. بخش گردشگری سهم ۴.۲ درصدی از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است در حللیکه این رقم برای قطر ۷.۵ و عربستان ۷ است.
شافعی گفت: سهم اشتغال بخش گردشگری از کل اشتغال ایران در سال ۲۰۲۰ مقدار ۶.۵ درصد بوده در حالی که در گرجستان ۲۱ درصد و در ترکیه ۸ درصد بوده است.
وی افزود: در شاخص رقابت پذیری سفر در سال ۲۰۱۹، وضعیت ایران بد ارزیابی شده است، به نوعی که در بین ۱۴۰ کشور در رتبه ۸۹ هستیم در حالیکه امارات و ترکیه در رتبههای ۳۳ و ۴۳ هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بخش گردشگری در حال حاصر پتانسیلی برای تحرک در اقتصاد است و چنانچه ظرفیتهای موجود با برنامه عملیاتی و تغییر رویکردها مورد استفاده قرار گیرد، شاهد تحول در اقتصاد خواهیم بود.