به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کیخسرو چنگلوایی در نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات گواهی بهداشتی که در دو ماه اخیر درباره نخل، فلفل و سیبیزمینی صادراتی برای کشور درست شده وجهه صادرات محصولات کشاورزی ایران را در بازارهای جهانی خراب نمیکند؟ بیان کرد: این تذکرها در تمام دنیا وجود دارد به طوری که هلند اخیرا 400 نوتیفیشن (تذکر) دریافت کرده است.
وی ادامه داد: این مشکلات تنها در مورد ایران نیست بلکه ما اخیراً 50 هزار تن گندم روسیه را به خاطر وجود علف هرز برگرداندیم و حتی بخشی از جو وارداتی از برزیل را نیز برگشت دادهایم.
وی در پاسخ به سوالی دیگر که ماجرای مشکلات حقوقی گواهی بهداشتی که منجر به برگشت خوردن 488 اصله نخل از قطر شد به کجا رسید؟ گفت: فردی که با جعل کردن اسناد گواهی بهداشتی مجوز صادرات 290 اصله را به 488 اصله رسانده بود به دادستانی معرفی کردیم و این موضوع در دادگاه در حال پیگیری است.
این مسؤول درباره فلفلهای برگشت خورده از روسیه نیز اظهار داشت: دلیل برگشت خوردن آنها مربوط به 4 نوع سمی بود که در این کشور ثبت نشده بود اما در فرآیند تولید این محصول در کشور ما استفاده شده بود.
چنگلوایی درپاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست مراودات صادراتی ما در مورد پروتکلها و استانداردها با کشورهای مقصد بیشتر شود و نیز همسویی با سازمانهای داخلی افزایش یابد تا مشکلات این چنینی تکرار نشود؟ گفت: در داخل قرار شده که گواهی بهداشتی پس از آنکه سازمان توسعه تجارت گواهی سلامت صادر کرد، صادر شود، همچنین تأکید شده است که استانداردهای سلامت به صورت منظم از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان و نیز مسؤولان صادرکننده گواهی بهداشتی رعایت شود ضمن اینکه با کشورهایی که به آنها محصول صادر میکنیم نیز نشستهای مختلفی داریم تا استانداردها و معیارهای دو طرف به طور کامل بررسی شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین در پاسخ به این سوال که کشور عمان نیز اخیرا اطلاعیهای درباره رعایت شدید ضوابط قرنطینهای و گواهیهای بهداشتی بیان کرد: اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم اما همه کشورها درباره مسائل قرنطینهای حساس هستند.
گفتنی است در یکی دو ماه اخیر 488 اصله نخل صادراتی به قطر همچنین فلفل صادراتی به روسیه برگشت خورده نیز در رسانههای خارجی اعلام شده بود که ازبکستان سیبزمینی ایران را برگشت داده است.
وی درباره پایین بودن کیفیت سموم و گرانی آنها گفت: منکر تقلبی بودن سموم کشاورزی نیستم و بررسیهای میدانی که انجام دادیم چندین مورد به تخلف و تولید سموم تقلبی رسیدهایم و متخلفان به قانون معرفی شدهاند، همچنین دلیل بالا بودن قیمت سموم نیز به دلیل حدس ارز ترجیحی بود که سال گذشته انجام شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به صدور 4.9 میلیون تن صادرات و 24.6 میلیون تن گواهی محصولات کشاورزی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: همچنین 17 میلیون هکتار هم در سطح کشور انجام شده که 5.8 میلیون هکتار آن به صورت بیولوژیک بوده است.
چنگلوایی به اهمیت مبارزه بیولوژیک در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت:در این نوع مبارزه هیچ سمومی استفاده نمیشود و از همه عوامل طبیعی برای کنترل بیماری به کار گرفته میشود که در این زمینه از سرمایهگذاران بخش خصوصی استقبال میکنیم.
وی همچنین به تأمین سموم بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت:39 هزار تن انواع سموم مورد نیاز تأمین و تدارک دیده شده است که برای تأمین یکسال دیگر هم کافی است.