به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران در نامهای به وزیر علوم تحقیقات و فناوری نوشت: در استان مازندران مدرکگرایی به طور فزاینده ایی در حال رشد است، به طوری که منجر به تعدد دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی در استان گردیده و درآمد دانشگاه از شهریه دانشجویان تامین میشود و خود دانشگاه نیز در تولید مدرک نقش دارد.
محضر جناب آقای دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
با آرزوی تحقق تولید پشتیبانیها مانع زداییها با احترام به استحضار میرساند دراستان مازندران مدرک گرایی به طور فزاینده ایی در حال رشد است، به طوری که منجر به تعدد دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی در استان گردیده و درآمد دانشگاه از شهریه دانشجویان تامین میشود و خود دانشگاه نیز در تولید مدرک نقش دارد ما در دانشگاه استان دانشجویی داریم که در طول چهار سال به اذعان خود دانشجو ۱۰ جلسه در این ۴ سال در کلاسها شرکت نکرده است، اما نمره خود را گرفته و مدرک را نیز اخذ کرده است وضع به گونهای شده است که دانشگاه دانشجو را به شکل مشتری دیده و به تعریفی مشتری مداری در دانشگاهها تسلط پیدا کرده است.
چند پیشنهاد و راه حل نیز برای حل این بحران ارائه میگردد:
۱. نظام ارزیابی و نظام صد بندی آموزش عالی توسط وزارت طرح شود و تمام دانشگاههای کشور به شکل استانی و کشوری در این رتبه بندی مشخص شود به این صورت دانشگاههای قوی و ضعیف تمیز داده میشود و رقابت بر سر کیفیت و نزدیک شدن به سنجههای ارزیابی وزارت خانه به وجود میآید عمل این پیشنهاد در استان ما وجود ندارد.
۲. بنا بر فرمایش اخیر رهبر معظم که در جمع نخبگان فرمودند: دانشگاها باید مسائل کشور را حل کنند پیشنهاد میشود استانداریها مکلف شوند تا سالانه لیستی از مسائل و نیازمندیهای شرکتها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی را رسما اعلام کنند و دانشگاهها را ملزم کنند تا هر کدام بر حسب ظرفیت خود بخشی از آن مسائل را به عهده بگیرند و بر حسب میزان حل مسئله که انجام دادند یا میدهند از حمایتهای اعتباری دولت برخوردار شوند.
مسئله و معضل دیگر پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا میباشد که پیشنهاد میشود به دانشگاهها ابلاغ شود که موضوع پایان نامههای ارشد و تز دکترا الزاماً باید تابع موضوعات و مسائل اعلام شده از هر استان باشد و اگر الزام نمیشود لااقل بخشی از نمره پایان نامه یا داوری به این مسئله اختصاص یابد.
از دستور رهبر معظم در خصوص اسلامی سازی دانشگاه از جمله اسلامیسازی علوم انسانی سالها میگذرد، اما تا به حال هیچ اتفاقی نیفتاده است برنامه شما برای این کار چه میباشد؟ تا کی باید به اساتید لیبرال غرب گرا و سکولار از پول بیت المال و دولت اسلامی تغذیه میکنند مهلت داد؟! و همینها هستند که علیه همین ملت و دولت اسلامی مشی میکنند؛ لذا خواهشمند است سیاست و برنامه خود را با این روال افراد مشخص نمایید.
تسهیل در ایجاد و توسعه رشتههای میان رشتهای خودکارآفرین که نیاز امروز جامعه است مانند مدیریت بازیافت و پسماند و ...
احیای رشتههای علوم پایه در دانشگاهها با ایجاد بستر شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان
امکان ایجاد صندوق سرمایه گذاری مشارکتی بین سرمایه کارکنان و سرمایههای مالی دانشگاه جهت حرکت به سمت افزایش سرمایه و استقلال مالی برای تامین هزینههای عمرانی و پژوهشی دانشگاهها.
موضوع و مسئله بعدی که در استان مازندران به وفور یاد میشود عدم وجود خوابگاههای متناسب است که به موجب گسترش ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی شده است وجود خوابگاههای خودگردان بدون نظارت که موجب معضلات اجتماعی نیز گردیده است، پیشنهاد میگردد برنامهای برای خوابگاههای خود گردان داشته باشیم.
لازم به ذکر است در برخی از دانشگاههای دولتی هزینه بالایی را نیز در ماه بابت خوابگاه از دانشجویان دریافت میکنند که این از عهده بعضی از خانوادهها خارج میباشد و بعضاً بعضی از دانشجویان به خاطر همین هزینهها از تحصیل انصراف داده که بعدها نیز اثرات و آسیبهای جدی در اجتماع دیده میشوند، لذا خواهشمند است فکری به حال این قبیل موارد نیز بشود.