محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره حذف ارز ترجیحی در بودجه سال آینده کشور اظهارکرد: مجلس اسلامی درباره حذف ارز 4200 تومانی ازگذشته تاکنون، همواره اظهار نظر کرده و در برهههایی، با قید یک فوریت و دو فوریت با این موضوع مخالفت کرده است.
وی افزود: دلیل مخالفت مجلس نسبت به حذف ارز ترجیحی، نگرانیهایی بود که نمایندگان درباره آن داشتند؛ به طوری که احتمال میدادند با حذف ارز 4200 تومانی و تزریق نقدینگی به جامعه، افزایش قیمت ناشی از حذف ارز ترجیحی جبران نشود. البته که باید تزریق نقدینگی به جامعه نیز تورم زا خواهد بود.
فرهنگی ادامه داد: بهترین گزینه و راه حل برای مشکلات موجود، تعیین سهمیه برای امور مردم و بعد از آن حذف 4200 تومانی است؛ چرا که هزینه حذف این ارز، باید صرف تامین مایحتاج عموم شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، حذف ارز ترجیحی راه حل مناسبی خواهد بود در غیر این صورت، افزایش محدود یارانهها مشکلی را حل نمیکند و اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به سوالی درباره نظر کلی مجلس درباره حذف ارز ترجیحی گفت: کمیسیونهای تخصصی مجلس هنوز درباره حذف ارز 4200 تومانی در بودجه سال آینده کشور اظهارنظر نکردهاند و این موضوع هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. اما به شخصه معقتدم با تزریق مبلغ ریالی محدود، تورم ناشی از حذف ارز ترجیحی جبران نمیشود و مردم اذیت خواهند شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت برای آحاد جامعه سهمیه تعیین شود، هرشخصی سهم خودش را دریافت میکند و قیمتها نیز میتواند به صورت آزاد تعیین شود.