به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکشنبه پنجم دیماه در جلسه هیئت دولت، اعضای دولت به استناد قانون هدفمند کردن یارانهها و در اجرای حکم مندرج در بند (ی) تبصره (8) قانون بودجه سال 1400 کل کشور، مصوبه جدید نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین کردند.
این مصوبه از ابتدای بهمنماه در سراسر کشور اجرایی می شود.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق در خصوص نظام تعرفه گذاری صنعت برق، با بیان اینکه " این مصوبه با هدف اصلاح مصرف مشترکان پرمصرف و حمایت از مشترکان با مصرف زیر الگو و در نهایت تامین برق پایدار برای همه مشترکان است"، گفت: وزارت نیرو در این مصوبه به دنبال درآمدزایی نیست؛ حداقل 75 درصد از مشترکان برق که خوشبختانه به درستی و به صورت صحیح از برق استفاده می کنند، مشمول افزایش تعرفه نمی شوند و تغییری را در نحوه محاسبه قبوض برق خود شاهد نخواهند بود.
وی افزود: علاوه براین در این آیین نامه مشوق هایی برای مشترکان خانگی در نظر گرفته است، به طوری که اگر مشترکی در ماه های گرم، مصرف خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دهد و مصرف برق آن کمتر از الگو باشد، متناسب با کاهش مصرف مشمول دریافت پاداش خواهد بود؛ علاوه بر آن تعرفه مشترکانی که مصرف آنها کمتر از 50 درصد الگوی منطقه باشند و تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی باشند رایگان محاسبه خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: الگوی مصرف مشترکان در مناطق مختلف هیچ تغییری نکرده است و هم اکنون الگوی مصرف برای مشترکان 200 کیلووات ساعت در ماه است.
رجبی مشهدی همچنین درباره حمایت از مشترکان تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی نیز گفت: برق مصرفی این گروه از مشترکان در صورت رعایت سقف 50 درصدی، رایگان محاسبه خواهد شد.
وی با بیان این که کشور به لحاظ جغرافیایی و شرایط جوی و دمای هوا به 5 منطقه جغرافیایی تقسیم شده است، ادامه داد: این دسته بندی و الگوهای پیشین تعیین شده به هیچ عنوان تغییر نکرده است و حتی سقف بهره مندی از پاداش ها و مشوق ها نیز تسهیل شده و در مناطق عادی الگوی کم مصرفی، از 80 کیلووات ساعت ماهانه که در گذشته وجود داشت، به 100 کیلووات ساعت در ماه های غیر گرم و از 100 کیلووات ساعت در ماه به 150 کیلووات ساعت در ماه های گرم افزایش یافته است.
رجبی مشهدی با اشاره به این که الگوی مصرف در مناطق گرمسیر 1 که شامل نوار جنوبی کشور است، در ماه های گرم 3 هزار کیلووات ساعت در ماه بود که بدون تغییر مانده است، خاطرنشان کرد: بیش از 80 درصد از مشترکان خانگی در مناطق عادی قرار دارند .
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق با اشاره به این که در این طرح برق مصرفی مشترکان تا سطح الگو با نرخ یارانه ای محاسبه می شود، تاکید کرد: در قالب این مصوبه، مشترکان پرمصرف نیز همچنان از یارانه بهره مند می شوند؛ اما هرچه مصرف آنها افزایش یابد، میزان بهره مندیشان از برق یارانه ای کمتر می شود.
رجبی مشهدی همچنین درباره تکلیف قانونی صنعت برق برای نصب کنتورهای هوشمند نیز گفت: این کنتورها با اولویت مشترکان پرمصرف و واحدهای مسکونی که از کنتورهای اشتراکی استفاده می کنند، در حال نصب است که براساس برنامه ریزی صورت گرفته تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا تابستان سال آینده به 5 میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی امکان پایش، گزارش گیری لحظه ای میزان و رفتار مصرفی مشترکان و امکان برنامه ریزی مصرف توسط مشترک را از مزایای این نوع کنتورها برشمرد.
سخنگوی صنعت برق همچنین با اشاره به این که اجرای مصوبه مربوط به آیین نامه نحوه محاسبه برق مصرفی مشترکان از ابتدای بهمن ماه در کشور کلید خواهد خورد، خاطرنشان کرد: برق مصرفی دی ماه مشترکان مشمول این مصوبه نخواهد بود.
رجبی مشهدی با درخواست از مشترکان برای توجه و دقت در میزان برق مصرفی خود، یاداور شد: مشترکان می توانند از طریق نرم افزار موبایلی "برق من" نسبت به دریافت قبض الکترونیکی برق خود اقدام و از این طریق میزان مصرف خود را با سایر همسایه ها و همشهریان خود مقایسه کنند.
وی همچنین درخصوص سهم برق خانگی از مجموع برق مصرف کشور گفت: در حال حاضر این بخش 35 درصد از مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده است که انتظار داریم با اجرای این مصوبه، آگاه سازی مشترکان از میزان مصارف برق و تلاش مشترکان پرمصرف برای اصلاح میزان مصرف خود، سهم بخش خانگی کاهش یابد.