به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، واگذاری دو باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس از سال ۱۳۸۲ مطرح است، اما هر بار به دلایل مختلف واگذار نشده است، از مهمترین موانع واگذاری دو باشگاه عدم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده و نیز ارزش گذاری دارایی غیر مشهود یا برند دوباشگاه بوده است.
در این زمینه میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد که صورتهای مالی حسابرسی شده دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ارائه شده و به احتمال زیاد تا پایان بهمن قیمت سهام این دو باشگاه مشخص خواهد شد.
حسین قربانزاده، رئیس کل سازمان خصوصیسازی، ضمن تشریح فرایند واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، در مورد ترکیب سهامداری این دو باشگاه بعد از واگذاری توضیحاتی ارائه کرد و گفت: هر شرکتی میتواند برای این منظور وارد مذاکره شود.
قربانزاده با تاکید بر اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد باشگاهها در قالب مدل افزایش سرمایه از طریق صرف سهام تا پایان بهمن واگذار میشود، عنوان کرد: گام سوم نیز تزریق منابع مالی به این دو باشگاه و عبور از بحرانی است که این دو باشگاه دارند. از طریق این مدل، به جای اینکه پول به خزانه دولت واریز شود، به خود باشگاهها وارد و اندوخته میشود.
قربانزاده در ادامه در مورد ترکیب سهامداری دو باشگاه بعد از واگذاری نیز توضیح داد: این ترکیب بعد از مشارکت مردم در افزایش سرمایه تدبیر میشود، جلساتی درمورد اینکه سهم دولت و سهم سهامدار عمدهای که میتواند در قالب یک مزایده بلوکی از سهام باشگاه را خریداری کند چه میزان است نیز برگزار میشود و پیشنهادات متعددی وجود دارد، از جمله اینکه شرکتهای مختلف بورسی و غیربورسی یک صندلی هیات مدیره یا دو سهمیه هیات مدیره یا بیشتر از سهام باشگاه را خریداری کنند. در کنار آن نیز مدل وزارت رفاه درمورد تعاونی سهامی عام نیز مورد بررسی است. همچنین کارکنان وزارت ورزش و پیش کسوتان دو باشگاه میتوانند به عنوان بخشی از سهامداران باشند.