به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران دانشگاه بیرجند در گروه پژوهشی زعفران توانستند تأثیر عصاره حاصل از گلبرگ و پرچم زعفران را در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی بررسی کردند و به نتایج مثبت دست یافتند.
پژوهشگران در این پژوهش با مدیریتهای مختلف کوددهی بر ویژگیهای بیوشیمایی گلبرگها زعفران به این نتیجه رسیدند که اثر عصاره گلبرگ و پرچم زعفران میتواند رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد یا متوقف کند.
اولین مقاله چاپ شده از نتایج این تحقیق در نشریه علوم و فنون کشاورزی با عنوان ارزیابی و تأثیر دو روش کشت ارگانیک و متعارف زعفران بر فعالیتهای فیتوشیمیایی و ضد سرطانی (سرطان سینه) چاپ شد.
گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند، پژوهشهایی برپایه اکوسیستم تولید زعفران برنامه ریزی کرده و تلاش دارد از این گیاه که با زیست بوم منطقه خراسان سازگار است، به محصولات درمانی، آرایشی و بهداشتی ارگانیک با استفاده از این گیاه دست یابد.