به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین شمسیان عضو شورای سردبیران روزنامه کیهان و کارشناس مسائل رسانه ای در میزگرد خبری که عصر امروز در دانشکده رسانه فارس تحت عنوان وظایف متقابل دولت و رسانه ها برگزار شد اظهار داشت: رسانه ها تا نقد منصفانه فاصله زیادی دارند این در حالی است که رسانههای حامی دولت ها هر صدای مخالفی را صدای تخریب عنوان می کنند و این به عنوان آفتی در تمامی دولت ها قابل ارزیابی و بررسی است.
وی با اشاره به ویژگی رصد هوشمندانه که مقام معظم رهبری از آن یاد کردند خاطر نشان کرد: رصد هوشمندانه مسئله مهمی است که جزو به وسیله دولت ها عملیاتی شدنی نیست اما متاسفانه بسیاری از دولت ها با پنهان کاری و مخفی کاری کارهایی در سطح ملی رسانه ها ارائه نمی دهند و بعضا رسانه ها را به عنوان نامحرم از خود دور می کنند.
شمسیان در خصوص ارتباط بین دولت فعلی و رسانه ها در پیچ تاریخی و شرایط فعلی کشور گفت: یکی از مصادیقی که مقام معظم رهبری به آن تاکید داشته اند جایگاه کشور در سند چشم انداز است این که جمهوری اسلامی از لحاظ علمی در رتبه دوازده تا 15 جهان قرار گرفت نقش رسانه ها در این عرصه قابل چشم پوشی نیست.
عضو شورای سردبیران روزنامه کیهان ادامه داد: در زمانی که این اتفاق عملی شد رسانه ها با ایجاد امید و انگیزه تاثیر گذار بودند اما از یک مقطعی این روند نادیده گرفته شد و اجازه این مانور رسانه ای از رسانه های سلب شد.
کارشناس مسائل رسانه ای برای این مسئله به بیان مثالی پرداخت و گفت: مثلا در خصوص مسئله بورسیه دولت اجازه ورود نمی دهد و پس از گذشت دو سال از اتفاقات مربوط به بورسیه ها شاخص علمی در کشور سقوط کرد.
وی تاکید کرد: متاسفانه این نوع نگاه باعث می شود هر جا قصور، کوتاهی و غفلتی وجود داشته باشد با یک جریان حساب شده جلوی کسانی که می خواهند در خصوص این نقصان هشدار دهند گرفته شود.
**نمایشگاه مطبوعات امسال نشان داد رسانه هایی که می خواهند حرف مردم را بزنند زیر بار حضور نمایشی نمی روند
شمسیان نمونه ای از شدت فشار بر رسانه ها را نمایشگاه مطبوعات امسال عنوان کرد و گفت: نمایشگاه امسال نشان داد رسانه هایی که می خواهند حرف مردم را بزنند زیر بار حضور نمایشی نرفته اند.
عضو شورای سردبیران روزنامه کیهان با بیان این که موضوع یارانه مطبوعات مصادیق تلخی را نشان می دهد تصریح کرد: رسانه ای که دو بار در یک ماه گزارشی را تمام و کمال از BBC دریافت و بدون درج منبع رسانه ای می کند متاسفانه یارانه بالایی هم دریافت می کند اما در مقابل یارانه رسانه های منتقد صفر می شود.
کارشناس مسائل رسانه ای مدل دیگر فشار بر رسانه ها را خطاب قرار دادن رسانه ها با الفاظ خاص عنوان کرد و گفت: رئیس جمهور در مراسم افتتاح نمایشگاه مطبوعات از عدم تعطیلی برخی رسانه ها ابراز ناراحتی می کند و به این ترتیب به تخریب یک رسانه و تحریک یک قوه می پردازد. متاسفانه دولت اصرار دارد در مورد عملکرد خود توسط رسانه ها چیزی بیان نشود که بوی نقد بدهد.
وی با اشاره به اینکه برخی از نام همدلی و همزبانی که امسال توسط مقام معظم رهبری برای سال 94 در نظر گرفته شد سو استفاده می کنند در روند برگزاری نمایشگاه مطبوعات دولتمردان حاضر نشدند رسانه های منتقد را بپذیرند دلایل عدم حضور آن ها را بشنوند و وعده اصلاح به آن ها دهند به هر حال همدلی و همزبانی جاده دو طرفه ای است و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند باید صدای منتقدین را شنید در این فرآیند است که امید همزبانی و همدلی فراهم خواهد شد.
شمسیان در پایان خاطر نشان کرد: بسیاری از خبرهایی که در روزنامه کیهان نقل می شوند قبل از انتشار با مسئولین دولتی چک می شوند اما متاسفانه آن ها خود را مستغنی از پاسخگویی می دانند به اعتقاد ما بهترین راهکار برای تعامل بین دولت و رسانه به رسمیت شناختن حق مردم برای شناخت حقیقت است.