سید محمـود فاطمی عقدا، رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج و متخصص حوزه شهرسازی با اشاره به نهضت ساخت مسکن در تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو گفت: شهرداریها به خاطر داشتن زمینهای مناسب، خوب و هم اینکه متصدی و متولی صدور پروانه و پایان کار هستند بهترین مرجع برای مدیریت مسکن در شهرها خواهند بود.
او افزود: شهرداریها با مشارکت انبوه سازان توانمندی و نفوذ در بافت فرسوده و ناکارآمد دارند که این بافتها نقاط خطرناک شهرها هستند و شهرداریها به راحتی میتوانند از طریق سازمان نوسازی شهر و مشارکت بخش خصوصی کار را اجرا کنند.
فاطمی عقدا ادامه داد: بدین ترتیب مسکن مورد نیاز تامین میشود و خطرپذیری لرزهای هم کاهش پیدا میکند. این متخصص حوزه شهرسازی اظهار کرد: شهرداریها بهترین مرجع برای ورود به مسکن اجارهای هستند و میتوانند ساختار اجاره داری را در کشور پایه گذاری کنند تا مسکن استیجاری و جهشهای قیمت کنترل شود.
او در پاسخ به این سوال که اقدامات شهرداریها تا چه حد میتواند قیمت مسکن را کنترل کند گفت: زمانی که نیاز انباشته و زیاد در کشور داریم تنها ساخت یک واحد مسکونی در کنترل قیمت موثر است. کما اینکه شهرداری تهران عنوان کرده ۱۸۰ هزار واحد در تهران میسازد. حتی ۱۰۰۰ واحد ساخته شود هم موثر است.
فاطمی عقدا در رابطه با عملکرد شهرداری تهران در این زمینه اظهار کرد: عزم جدی دکتر زاکانی شهردار تهران برای رفع بخشی از نیاز به مسکن، اقدام برای بازسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری هم بسیار کارآمد میدانم و به عنوان شهروند از ایشان تشکر میکنم.
او در پایان تاکید کرد: ایشان به خصوص در بحث رفع موانع بازسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد را در دستور کار قرار داد و اقدام کرد. در کمیسیون و شورای عالی شهرسازی مصوب کردند که این اقدام بسیار شجاعانه و بسیار خوب و بر زمین مانده در سالهای طولانی بود؛ بدین ترتیب رغبت به افرادی که میخواستند بازسازی کنند بازگشت و روال گذشته مانعی برای بازسازی بافت فرسوده بود و به عنوان شهروند از شهردار تهران تشکر میکنم.