به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، سیدمحمود زیارتنیا ۶۵ ساله و دارای ۴ فرزند است. او که سالها سابقه فعالیت خیرخواهانه را در کارنامه نیکوکاری خود دارد، از سه سال پیش با سپردهگذاری در صندوق قرضالحسنه امداد ولایت، تلاش کرده گرهی از مشکلات اقشار نیازمند باز کند. در ادامه گفتگو با این نیکوکار قرضالحسنه را میخوانید:
در ابتدا یک معرفی از خود داشته باشید و این که چه شد تصمیم گرفتید در بحث قرضالحسنه ورود کنید؟
سیدمحمود زیارتنیا متولد ۱۳۳۷ و مدیر یک شرکت هواپیمایی حج و زیارت هستم. از سالهای گذشته به صورت خانوادگی در امور خیریه فعالیت داشتیم، اما پس از آشنایی با صندوق قرضالحسنه امداد ولایت و نحوه کمکهای این صندوق به نیازمندان، تصمیم گرفتم فعالیتهای خود را در این حوزه متمرکز کنم.
از سه سال پیش به همراه برادر و همسرم تصمیم گرفتیم با گذاشتن مبلغی پول به افراد نیازمند کمک کنیم، ابتدا تصمیم بر انفاق بود، اما من با توجه به آیهای از قرآن کریم که قرضالحسنه را پاداشی ۱۸ برابر برای پرداخت کننده آن در نظر گرفته است، من هم قرضالحسنه را انتخاب کردیم.
کمیته امداد با فعالیت قرضالحسنه از طرفی معیشت خانوادههای نیازمند را رفع و رجوع میکند و از طرف دیگر موجب ایجاد کار و اشتغال و توانمندی آنان میشود و فرد را از بیکاری و رخوت خارج میکند. معتقدم که پرداخت وام قرضالحسنه میتواند فعالیت اشخاصی که بنیه مالی ندارند را بالا ببرد. در واقع این کار معامله با خداوند و یک نوع عبادت است و خوشبختانه تاکنون گره مشکلات خانوادههای زیادی را حل کردهایم و دعای خیرشان که بسیار برای ما ارزشمند است.
از زمانی که با کمیته امداد و صندوق قرضالحسنه امداد ولایت آشنا شدم به همراه اعضای خانواده مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در این صندوق سپردهگذاری کردیم که خود صندوق نیز همین مبلغ را به سپردهگذاری ما افزود و موجب شد تا بتوانیم مشکلات افراد نیازمند بیشتری را حل کنیم و قدرت پرداخت بهتری پیدا کردیم.
فعالیت صندوق قرضالحسنه امداد ولایت را چطور ارزیابی میکنید؟
صندوق قرضالحسنه کمیته امداد به لحاظ اینکه به دنبال سرمایهگذاری با سپردههای مردم نیست و پول را مستقیما در اختیار نیازمندان قرار میدهد، بسیار مورد اطمینان ما است. این صندوق برای وامهای کارگشایی نیازمندان کارمزد دریافت نمیکند که مساله خیلی مهمی است. من نسبت به دریافت کارمزد از سوی بانکها انتقاد دارم و این نباید برای نیازمندان باشد. قرضالحسنه کار خالصی است حتی نباید یک ریال از شخص به عنوان کارمزد گرفته شود.
ما در وامهایی که خودمان به محرومان پرداخت میکنیم، اجازه نمیدهیم آن شخص هزینهای بابت کارمزد وام خود پرداخت کند و سفتهای که میخواهیم به حساب بگذاریم پول آن را هم خودمان پرداخت میکنیم.
از آثار و برکات این امر خیر در زندگی فردی و اجتماعی و خانوادگی خود بفرمایید؟
یکی از اعضای خاواده نذر کرده که از وقتی که سر کار برود تا پایان عمر یک پنجم حقوق خود را در این راه ببخشد و چشم داشت نداشته باشد. این از برکات قرضالحسنه است که چنین روحیهای را به فرد میبخشد.
فقط بگویم: خیلی از بلاهایی که در زندگی من میتوانست اتفاق بیفتد به این وسیله از بین رفته و تلاطمهای زندگی از خانواده ما دور شده است. من احساس میکنم از دعای افرادی است که خدمتی هر چند کوچک به آنها ارائه دادیم و همه آن دستگیری ما شده است.
من هیچ معاملهای در زندگی بهترین از این کار ندیدم، اگر چه دیر رسیدم به این مرحله، ولی همین که رسیدم خدا را شاکرم.
متاسفانه مردم را میبینم در بازار معاملات زیادی انجام میدهند که همه آن دنیاییای است، اما آنها به واقع چیزی را کسب نمیکنند و روزی که از دنیا بروند دست آنها خالی است؛ در حالی که این کار برای خداست و امیدوارم عمر ما بابرکت باشد تا این راه را ادامه دهیم.
اگر کسی مشکلی داسته باشد خودم به دنبال آن شخص و رفع مشکل او میروم، زیرا نمیخواهم او معطل شود و اگر فردی گزارشی از خانوادهای نیازمند به ما بدهد به سراغ آن خانواده میرویم و در رفع مشکل او تلاش میکنیم.
حرف پایانی اگر باقی مانده است بفرمایید.
کمک به خانوادههای نیازمند و رفع مشکل آنها یک خاطره شیرین برای ماست و در مقابل دیدن برخی صحنهها قطعا برای ما آزار دهنده است؛ اخیرا خانوادهای را شناسایی کردیم که در یک منزل دارای دو اتاق زندگی میکردند و ۱۱ نفر در این منزل زندگی میکردند و تنها یک نفر نانآور این خانه بود.
حتی همان منزل را فردی رایگان در اختیار این خانواده قرار داده بود که ما برای تعدادی از اعضای خانواده منزلی رهن و وسایل خریداری کردیم و آنها را به این منزل منتقل کردیم و اگر این اتفاق نمیافتاد این خانواده به سمت نابسامانی کشیده میشد و یا خانوادههای زیادی که توانایی پرداخت داروی بیمار خود نداشتند که ما پرداخت کردیم.
فردی که آبروی خود را کف دست میگیرد و اعلام نیاز میکند، ما سعی میکنیم مخفی باشد و کسی متوجه نشود. در کار خیر اگر ناخالصی وجود داشته باشد حتی به اندازه بسیار کم، همه کارهای خیر او میسوزد لذا هر حرکتی انجام میدهیم باید دقیق باشد تا معامله با خدا مخدوش نشود