به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، اینکه برای شما تین کلاینت بهتر است یا لپ تاپ یا مینی پی سی، به نوع نیاز شمابه رایانه ها بستگی دارد. در سال های قبل برای تهیه کامپیوتر و یا لپ تاب ها معیار های بسیار گوناگونی وجود داشت. اما معیاری که از گذشته تا به امروز برای خرید لپ تاپ و یا کامپیوتر وجود دارد و مهمترین مورد محسوب می شود، نیاز شما از کامپیوتر می باشد.
معیاری که برای انتخاب لپ تاب یا کامپیوتر یا مینی پی سی وجود دارد این است که باید ببینید که چه کارهایی قرار است با این سیستم انجام دهید؟ آیا قرار است پروژه های سنگین گرافیکی انجام دهید؟ یا قد دارید با آن بازی کنید؟ یا به طور مثل قرار است با آن برنامه نویسی، کارهای مالی یا مصرف خانگی و عمومی انجام دهید. بنابراین ابتدا باید مشخص کنید که هدف شما از خرید کامپیوتر، لپ تاب و یا تین کلاینت چیست سپس به دنبال نوع آن باشید.
در عصر امروز با توجه به پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، لپ تاب ها و تین کلاینت های جدیدتری وارد بازار شده اند که کاربرد های بیشتری دارند. البته نا گفته نماند که این سیستم های جدید هنوز نیز دارای مزایا و معایبی می باشند که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایای خرید لپ تاپ:
یکی از اصلی ترین و مهم ترین مزایای لپ تاب ها، قابل حمل بودن آنها می باشد. این قابلیت باعث شده است که در هر زمان و در هر مکانی که به لپ تاب ها نیاز پیدا کردید، بتوانید خیلی راحت از آنها استفاده کنید.
لپ تاب ها با داشتن باتری در خود موجب شده اند که از آنها در نبود برق برای چندین ساعت با خیال راحت استفاده کنند.
همین طور یکی دیگر از ویژگی های لپ تاب ها این است که ابعاد آنها در مقابسه با کامپیوتر ها کمتر است و دیگر نیازی به ماوس و کیبورد و همین طور مانیتور به صورت جداگانه نیست.
از دیگر مزایای استفاده از لپ تاب ها کم مصرف بودن آنها می باشد. لپ تاب ها در مقایسه با کیس ها مصرف برق کمتری دارند و برق مصرفی آنها حدودا 90 وات می باشد.
معایب خرید لپ تاپ:
اغلب لپ تاب ها از نظر ارتقاء قطعات بسیار محدود هستند و تنها مورد قابل ارتقاء آنها حافظه رم و حافظه داخلی می باشد. ولی ارتقاء کارت گرافیک و پردازنده وجود ندارد.
بارتی های لپ تاب نیز بعد از استفاده زیاد نیاز به شارژ دارد و ممکن است بعد از مدت طولانی نیاز باشد باتری آن را عوض کنید.
در شرایطی که لپ تاب شما دچار خرابی شود به یک متخصص نیاز است که معمولا هزینه های مربوط به پشتیبانی آنها زیاد است.
اگر از آنها زیاد استفاده کنید ممکن است گرمای بیش از حد از خود تولید کن و داغ شود که در این شرایط به یک فن خنک کننده نیاز دارید.
قیمت نهایی لپ تاب ها بسیار گران تر از تین کلاینت ها می باشد.
لپ تاب ها به دلیل داشتن ابعاد و وزن کم و هین طور قیمت بالا، بیشتر مورد سرقت قرار میگیرند
لپ تاب ها بیشتر برای دانشجویان و نویسندگان مناسب است، زیرا بیشتر در رفت و آمد هستند.
مزایای خرید تین کلاینت:
تین کلاینت ها و همین طور مینی پی سی ها با داشتن ابعاد بسیار کوچک می توانند به راحتی به پشت مانیتور نصب شوند و روی میز قرار بگیرند. این امر موجب می شود فضای کمتری اشغال کنند.
قابلیت ارتقاء رم ، هارد ، پردازنده در تین کلاینت ها وجود دارد.
با در نظر گرفتن این موضوع که می توان در تین کلاینت ها اطلاعات را در سرور ذخیره کرد، امکان سرقت یا از بین رفتن اطلاعات بسیار کم است.
مصرف برق تین کلاینت ها از لپ تاب ها نیز کمتر می باشد. مصرف برق این دستگاه حدودا 50 وات می باشد.
و ... که ادامه مطلب را می توانید در بخش دوم این موضوع مشاهده کنید.
تین کلاینت بهتر است یا مینی پی سی ؟
در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با مزایای تین کلاینت بیشتر آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
یکی از مزایای تین کلاینت ها و مینی پی سی ها این است که داغ نمی شوند. زیرا دارای فن لس می باشند. فن لس بودن تین کلاینت ها و زیرو کلاینت ها به دلیل نبود فن در دستگاه و همین طور استفاده از دستگاهی به نام هیت سینک که گرمای ایجاد شده از پردازنده را می گیرد و از داغ شدن جلوگیری می کند. و اما مینی پی سی چیست همچنین از دیگر مزایای تین کلاینت ها و زیرو کلاینت ها این است که به دلیل نداشتن فن دیگرآلودگی صوتی ایجاد نمی کنند.
عمر مفید این دستگاه ها 10 سال می باشد. تین کلاینت ها در 24 ساعت از شبانه روز و هفت روز هفته می توانند روشن باشند و از آنها استفاده کرد بدون اینکه داغ شود یا از بین برود.
بهتر است بدانید که هزینه های مربوط به پشتیبانی این دستگاه بسیار کم است و به دلیل وجود نداشتن قطعات مکانیکی نیازی به متخصص وجود ندارد.
توجه داشته باشید که گرافیک نصب شده بر روی تین کلاینت ها آنبرد می باشد.
توجه داشته باشید که تین کلاینت و یا زیرو کلاینت و یا مینی پی سی باید با در نظر گرفتن رم و حافظه متناسب با کاربری انتخاب شوند. تین کلاینت ها و زیرو کلاینت ها برای کاربران اداری و برای سازمان ها و همین طور برای کاربران خانگی مناسب می باشد که احتیاجی به جابه جا کردن دستگاه ندارد.
معایب تین کلاینت:
بعد از برسی مزایا نوبت به آن رسیده که از معایب این دستگاه را نیز صادقانه بیان کنیم تا افراد با داشتن اطلاعات کامل به دنبال زیرو کلاینت و تین کلاینت بروند.
عملکرد ضعیف پردازش های گرافیکی: به طور کلی از این دستگاه ها بیشتر می توان برای مواردی مانند وب گردی و آفیس استفاده کرد و برخی از نوع های آن را می توان برای کارهای گرافیکی سبک و نرم افزار های گرافیکی مثل فوتوشاپ به کار برد. اما بخاطر محدودیت در ازتقاء سخت افزاری و همین طور پردازش گرافیکی کم، بهتر است برای کارهایی گرافیکی استفاده نشود.
فضای ذخیره سازی پایین: در برخی از نسخه های تین کلاینت، فضای متعلق به هارد دیسک بسیار کم استت یا این امکان وجود ندارد که از هارد دیسک هایی با ظرفیت بالا استفاده کرد.
جایگزین دشوار قطعات: اگر در تین کلاینت ها و یا زیرو کلاینت ها قطعه ای خراب شود، نمی توان به راحتی برای آن جایگزینی انتخاب کرد. همین طور در بیشتر موارد قابلیت تغییر ندارند.
مقایسه تین کلاینت ها با لپ تاب ها از نظر قیمت
قیمت تین کلاینت ها و یا زیرو کلاینت ها از 3 میلیون تومان شروع می شود ولی قیمت لپ تاب ها از 6 میلیون شروع می شود. بنابراین قیمت مربوط به لپ تاب ها از تین کلاینت حدودا دو برابر بیشتر است.
امیدوار هستم با خواندن بخش اول و دوم این مطلب شما با تفاوت های اصلی بین تین کلاینت ها و لپ تاب ها به خوبی آشنا شد ه باشید. اما بهتر است بدانید اگر صاحب اداره یا شرکت یا سازمانی هستید که خیلی نیازی به کارهای گرافیکی نیست، از تین کلاینت ها و زیرو کلاینت ها استفاده کنید تا هم در هزینه ها صرفه جویی کنید و هم فضای کمتری اشغال کنید و هم از مزایای مفید آن استفاده کنید.
از دیگر کابرد های این دستگاه در کافی نت ها می باشد که بسیار مفید است. چنانچه قرار است برای مصارف خانگی پی سی تهیه کنید می توانید از لپ تاب ها برای این منظور خریداری کنید. در کل استفاده از کیس های کامپیوتری خیلی پیشنهاد نمی شود مگر در شرایط خاص.