آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۰۳۱۴۵
اشتیاقی در گفتگو با دانشجو:

بازار سرمایه به شرط تنظیم درست سیاست‌های بانکی و ارزی رشد می‌کند

کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی بحث تولید و اشتغال مطرح می‌شود دو سیاست مدیریت نرخ ارز و نرخ سود می‌تواند در این موضوعات که محور‌های اصلی اقتصادی ماست و یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است تاثیر گذار باشند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ بازار‌های مختلف بعد از گذراندن ایام نوروز و تعطیلی و از سر گرفتن معاملات و تبادلات تجاری و مالی و سیاست گذاری‌های جدید دچار چه تحولاتی می‌شوند از عمده دغدغه‌های فعالین اقتصادی و حتی مردم عادی است که از تاثیر پذیری اقتصاد از بازار‌های مختلف زندگی و معیشت آن‌ها نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بورس و بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ از کدام سیاست گذاری‌ها تاثیر می‌گیرد و اثرات جانبی آن به نفع اهالی بازار خواهد بود یا خیر در گفتگو با کارشناس بورس در این مصاحبه آمده است.

بیشترین تاثیر مدیریت نرخ ارز و سود بر بازار سرمایه
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو در خصوص تاثیر بهترین و بدترین سیاست گذاری‌ها در سال ۱۴۰۱ بر بازار سرمایه و اقتصاد ایران گفت: اگر متغیر‌های کلان اقتصادی به درستی سیاست گذاری شوند، بورس به صورت طبیعی می‌تواند روند افزایشی خود را در سال ۱۴۰۱ طی کند. متغیر‌های کلانی که به صورت مستقیم می‌توانند بازار سرمایه را تحت تاثیرات مثبت یا منفی قرار دهند عبارتند ازمدیریت نرخ ارز و مدیریت نرخ سود، قطعا این دو مولفه بیشترین اثر را بر بازار سرمایه و بر سایر بازار‌ها به جا می‌گذارند.
وی در این باره افزود: در حقیقت وقتی بحث تولید و اشتغال مطرح می‌شود دو سیاست مدیریت نرخ ارز و نرخ سود می‌تواند در این موضوعات که محور‌های اصلی اقتصادی ماست و یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است تاثیر گذار باشند.

نرخ ارز باید متناسب با تورم رشد کند
وی در این باره تصریح کرد: کنترل تورم، جلوگیری از جهش‌های ارزی و رشد سرمایه گذاری مبتنی بر این دوسیاست است. اگر این دو سیاست به درستی مدیریت شود، یعنی در مقطع کنونی نرخ ارز روی دلار نیمایی ۲۴ هزار تومانی مدیریت و تثبیت شود، تا اینجای کار خوب است، اما دولت باید بنا به نرخ تورمی که در هر سال خواهیم داشت نرخ ارز را رشد دهد تا به یک باره شبیه سال‌های قبل نرخ ارز فنر وار باز نشود و بازار را تحت تاثیرات منفی خود قرار ندهد.
احمد اشتیاقی در این باره بیان داشت: با توجه به اینکه در برنامه پنج ساله ششم بر این موضوع تاکید شده که نرخ ارز هر ساله به میزان مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی رشد کند تا دچار جهش‌های ارزی نشویم، اگر این موضوع رعایت شود قطعا بورس سود آوری خود را خواهد داشت و نرخ ارز نیز هر سال افزایش سود خود را ثبت می‌کند و عملا سرمایه گذاران از این بابت متضرر نمی‌شوند.

هرسال ۲۰ درصد سهام عدالت آزاد شود
احمد اشتیاقی در این باره افزود: انتظار این است که به تدریج نرخ سود هم به سمت ۱۸ درصد یعنی به سمت مصوبه شورای پول و اعتبار حرکت کند تا در این مقطع شاهد روند کاهشی نرخ سود باشیم. اگر دولت این دومورد را به درستی مدیریت کند می‌تواند بازار سرمایه، تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و سیاست‌های کلان اقتصادی را به درستی مدیریت کند.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص سیاست گذاری دولت در موضوع سهام عدالت نیز گفت: اهالی بازار سرمایه از دولت انتظار دارند آزاد سازی سهام عدالت را ظرف پنج سال در دستور کار خود قرار دهد. به بیان دیگر، هرساله ۲۰ درصد سهام عدالت آزاد شود تا از این بابت تعادل عرضه و تقاضای بازار سرمایه به هم نخورد، لذا سیاست گذار باید به تاثیر گذاری آزاد سازی سهام عدالت به صورت یک باره و جنبه‌های منفی این موضوع روی بورس دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار