به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عصر ۲۱ فروردینماه بود که رئیس جمهور در قالب یک نشست و همچنین ضیافت افطاری میزبان مدیران رسانهای کشور بود. شاید برای اولین بار بود که اکثریت قریب به اتفاق مدیران رسانهای کشور زیر یک سقف با رئیس جمهور دیدار میکردند.
آنچه درباره این نشست حائز اهمیت است، موضع دوگانه مدیران رسانههای اصلاحطلب درمورد شخص رئیس جمهور و عملکرد دولت سیزدهم بود. صبح پای گیشه روزنامه فروشی، اکثر تیترها یا علیه دولت هستند یا دست کم چیزی از دستاوردها و اقدامات دولت منعکس نمیکنند، ولی در این جلسه از اقدامات مثبت دولت گفتند.
حجتالاسلام دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در توصیف مراسم افطاری میگوید: «در سفره افطار هم مانند همه اجتماعاتی که آقای رئیسی حاضر میشود، با صمیمیت کنار همه نشست؛ بدون اینکه تمایز و فرقی بین خود و دیگران قائل باشد. اینکه چه کسی کنارشان باشد یا چه کسی نباشد نظری نداشت و بستگی به توفیقی بوده که دوستان داشتند و کنار ایشان مینشستند.
وی افزود: من شخصاً خوشحالم که آقای رئیسی در مسیر خود راهی را انتخاب کرده که با موفقیت در آن راه پیش میرود و آن مسیر ارتباط با مردم و پرهیز از بسیاری ویژهکاریهاست که خود را متمایز از دیگران جلوه ندهد.
این چهره شاخص و باسابقه عرصه رسانه تصریح کرد: رئیسجمهور در کنار همه صمیمی بود و در صحبتها هم بسیار دلنشین و تأثیرگذار صحبت کرد و ما برای ایشان آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم خدا ایشان را یاری کند و همه دوستانی که توفیق یافتند این محضر را درک کردند، مایلند که این جلسات تکرار شود.
حجتالاسلام دعایی گفت: البته من در نشست یک شوخی هم با رئیسجمهور کردم و گفتم تنها مناسبت بعد از عیدی بود که با یک «رئیس»ی نشست داشتیم و عیدی به ما ندادند.
مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه «شرق» حُسن نشست دیروز را قابی خواند که در آن، آقای رئیسی وسط نشسته بود و آقایان دعایی و شریعتمداری دو طرف او بودند که بسیاری از دوستان به رئیسجمهور گفتند این قابی که درست کردید اگر در سطح جامعه هم توسعه یابد و بر فضای سیاسی کشور حاکم شود، تعادل ایجاد میشود و جریانات و رویکردهای متفاوت میتوانند کنار هم بنشینند و گفتگو کنند.
وی افزود: به نظرم این ظرفیت در دولت فعلی هست. با توجه به اینکه قوا و دستگاههای دیگر با او همراه هستند، آقای رئیسی میتواند از یک موضع پدرانه جناحهای مختلف را جمع کرده و از آنان کمک فکری بگیرد و در مدیریتها استفاده کند. این فرصت خوبی است که رئیسجمهور میتواند از این افراد به عنوان عقل متصل و منفصل بهره ببرد.
محمد قوچانی مدیرمسئول مجله آگاهی نامه هم در باره این نشست گفت: حضور رئیس محترم جمهور گفتم مزیت شما میتواند سرمایه سیاسی شما در یکدستی قوا برای حل این مسائل باشد. اینکه سه قوه متحدند و صدا و سیما تخریب نمیکند و شما معتمد نظام هستید یک سرمایه سیاسی و حاکمیتی است که پس از حل مسائل فوری مانند مشکل معیشتی مردم و گرانی بی رویه میتواند در دستور کار باشد.
قوچانی بیان میکند: به شوخی گفتم همین که آقای حسین شریعتمداری پس از سالها در جلسه مدیران مطبوعات میآیند یک فرصت برای مهار تنشها و طرح گفتگوهای سیاسی است و قاب جالبی بود. آقای دعایی دست چپ و آقای شریعتمداری دست راست رئیس جمهور نشستند.
وی با اشاره به یکی از ابعاد مثبت دولت رئیسی میگوید: گفتم قبلا دولتها که در انتخابات پیروز میشدند جناحهای حامیشان فکر میکردند انقلاب شده، اما ادامه کارهای خوب دولتهای قبل مانند برجام و سفرهای استانی و افطاریهای سیاسی در دولت شما نشان میدهد که نهاد دولت در ایران یک کل منسجم است و نمیخواهید چرخ را دوباره اختراع کنید. خصوصی هم گفتم اینکه گذشته را نفی نمیکنید خیلی خوب است. این در پاسخ به بدگویی برخی افراد در انکار دولت قبل بود. آقای رئیسی هم خصوصی حرفهای دلگرمکنندهای زد که در «آگاهی نو» مینویسم.
آقای رئیسجمهور بلاشک مهمترین موضوع روز کشور بیاعتمادی به آینده است و انتخاب شما به عنوان عنصر پاک و صادق این بود که سرمایه اجتماعی را احیاء نمائید و ممنون که قدمهای مثبتی را برداشتهاید و سفرهای استانی بدون تشریفات مصداق عملی اعتماد عمومی است. عدم کلنگ زنی پروژه جدید ارزشمند است و همچنین ایجاد درگاه مجوزها یک اقدام مفید و مبارزه با فساد است که در دولت سیزدهم در حال انجام است و حذف ارز ترجیحی کمک به مبارزه با فساد است.
مدیرمسئول روزنامه ابتکار هم این دیدار را اینگونه توصیف میکند: «فضا در دیدار رئیس جمهور با اهالی رسانه خیلی صمیمی بود. در پایان مراسم رئیس جمهور تقریبا با اکثر مدیران به صورت فردی و با اسم کوچک و صمیمانه یک به یک گپ و گفتی داشتند، این نشانگر توجه ایشان به حوزه رسانه است. سر میز افطار اهالی رسانه با رئیس جمهور کمی شوخی کردند، همچنین جو خوبی میان سایر مدیران رسانه که از جریانهای مختلف بودند برقرار شد، با آقای شریعتمداری و دعایی کمی شوخی کردیم و خندیدیم. رئیسی با همان روحیه متواضع سراغ یک به یک دوستان که حضور داشتند را میگرفت و با آنها گفتگو میکرد.»
مدیرمسئول سایت اصلاح طلب جماران هم در این نشست خطاب به رئیسی گفته است که «امیدها به جنابعالی زیاد است. علاوه بر اقدامات در قوه مجریه موضوعاتی که هماهنگی قوای دیگر را نیز نیاز دارد، دنبال نمایید. موضوع کاغذ موضوع اصلی رسانههای مکتوب است. برای رسانههای فضای مجازی موضوع اینترنت است و اینترنت کسب و کار ما را تحتالشعاع قرار میدهد امیدواریم یک جمعبندی مناسبی با رعایت حقوق مردم در موضوع اینترنت اتخاذ گردد.
این تعاریف به گونهایست که این تصور به ذهن متبادر میشود که این اصلاح طلبان تمام حملات خود علیه دولت را پشت دیوارهای پاستور جاگذاشته و به دیدار رئیسی آمدهاند. اما بلافاصله بعد از انتشار خبر این نشست بسیاری از کانالهای اصلاحطلب تیتر زدند که «حتی یک زن هم در نشست رئیسی با مدیران رسانه نبود»
همچنین با مروز مواضع پیشین این رسانهها شاهدیم که رفتار کلی و روح حاکم بر این رسانهها در قبال دولت سیزدهم مغایر با چیزی هست که در آن جلسه نشان دادند.
روزنامه اعتماد که مدیرمسئولش در نشست با رئیس جمهور آن تعاریف را نسبت به عملکرد دولت انجام داده بود، همین چند روز پیش در تیتر اول خود با مطرح کردن افزایش نرخ دارو، تلاش کرده بود با انتقاد از سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به گونهای دولت را نسبت به مشکلات مردم بیتفاوت جلوه دهد.
همین روزنامه در شماره دیگری ضمن مصاحبه با رئیس اسبق بانک مرکزی مسئلهای را مستمسک حمله به دولت قرار میدهد که در همه ادوار دولت جاری و ساری بوده است. هرچند استقلال بانک مرکزی امری است که بسیاری از کارشناسان بر ضرورت آن تاکید دارند، مخاطب این روزنامه این نقیصه را فقط از چشم دولت کنونی میبیند.
همچنین هرچند محمد قوچانی با عنوان مدیرمسئولی نشریه اگاهی نو در این نشست حاضر شده، ولی عضو شورای مرکزی حزبی است که ارگان رسمی آن مدام دولت و اعضای آن را مورد اصابت تیترها و طرحهای خود قرار میدهد.
روزنامه سازندگی در یکی از آخرین شمارههای خود اختلافی بین رئیس جمهور و یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را مدعی هست و سعی دارد موضع و جایگاه رئیسی را در پیشبرد سیاستهای ایران در میز مذاکره را ضعیف جلوه دهد.
این روزنامه در شماره دیگری با طرح گزارهای که اثری از واقعیت خارجی آن نیست، همسر رئیس جمهور را دارای نقشی فوقالعاده در تصمیمگیریها و سیاستهای رئیس جمهور جلوه میدهد و با درج تیتر «بانوی اول» بازنمایی ذهنی هدفداری را به مخاطب القا میکند.
همچنین در شماره دیگری این روزنامه تلاش دولت برای بهبود روابط با چین را با تصویر رئیس جمهور مقابل رئیس جمور چین میکوبد.
بصورت کلی آنچه در چند ماه گذشته از کلیت کنش رسانههای اصلاحطلب شاهدیم، چیزی جز همراهی با دولت است و در موارد بسیاری رسانههای رسمی و غیر رسمی اصلاح طلب با تشکیل و تقویت دوقطبیهای متعدد دولت را مورد هجمه قرار دادهاند و شاید به همین دلیل است که صحبتهای آنان در حضور رئیس جمهور، برای افکار عمومی جالب و البته عجیب بود.