به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدابراهیم حسن نژاد عصر امروز 18 فروردین در بازدید از باغات پسته در بخش فردوس، بهرمان و اسماعیل آباد رفسنجان میزان خسارت وارده به درختان این منطقه را گسترده اعلام کرد و گفت: در برخی باغت به طور کامل محصول از بین رفته و در برخی از باغات هم بین 30 تا 90 درصد محصول دچار سرمازدگی شده و آسیب دیده است.
وی با اشاره به اینکه 40 درصد باغات کشاورزی پسته در استان کرمان بیمه کشاورزی هستند اظهار کرد: در صندوق بیمه کشاورزی هم با توجه به ارزیابی های باغ به باغ مطابق با بیمه نامه ای که کشاورزان دارند خسارت به کشاورزان پرداخت می شود.
حسن نژاد بیان کرد:کل بودجه سهم دولت در ارتباط با بیمه کشاورزی در قانون بودجه سال 1401 حدود 6 هزار میلیارد تومان است و بخشی از این بودجه به خسارت های حوزه کشاورزی پسته تعلق دارد.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ایران تصریح کرد: کشاورزانی که باغات خود را تحت پوشش بیمه قرار ندادند می توانند از کمک های دیگر دولت بهره مند شوند یکی از این راه ها پیشنهادی با عنوان " باغدارکارت " است که به جبران خسارت کشاورزان کمک می کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به کسانی که باغات آن ها بیمه نیستند از طریق ستاد حوادث و جهاد کشاورزی کمک هایی ارائه می شود.
حسن نژاد افزود: همچنین در جلسه ای که با وزیر جهاد کشاورزی روز سه شنبه برگزار شد قرار شد که بانک ها در ارائه تسهیلات کشاورزی از هیچ کمکی دریغ نکنند و نیز در این رابطه سرمایه در گردش در اختیار باغداران خسارت دیده قرار گیرد و در مورد برق هم با وزارت نیرو صحبت خواهیم کرد که کمک های خود را به کشاورزان ارائه دهد تا در پرداخت قبوض برق با مشکلی مواجه نشوند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی نیز در حاشیه این بازدید گفت: بحرانی که تحت عنوان سرمازدگی برای درختان پسته در کل کشور به وجود آمد در اواخر اسفند سال گذشته یعنی از 27 و 28 اسفند و نیز اوایل فروردین امسال بود.
حسین آهنی افزود: این سرمازدگی در باغات کشاورزی پسته در 20 استان کشور بروز کرد امّا اوج خسارت در باغات استان کرمان پدید آمد.
وی اضافه کرد: برای رفع بحران های اقلیمی معمولا با مخاطرات جوی نمی توان کنار آمد، امّا پیش بینی به موقع، مقابله و آمادگی به موقع و نیز بازتوانی از جمله پوشش بیمه ها، پرداخت تسهیلات بانکی و کمک های دولت به کشاورزان در کاهش خسارت ها موثر است.