کد خبر:۱۰۰۶۳۸۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

تسهیل صدور مجوز و اشتغال‌آفرینی بیشتر با راه‌اندازی درگاه ملی مجوز‌ها

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: هر کاری که باعث شود مانعی از سر راه تولید برداشته شود، اقدام خوبی است. استفاده از درگاه ملی مجوز‌های کشور نیز به ساده سازی روند صدور مجوز‌ها می‌انجامد که به معنای اشتغال آفرینی بیشتر است و در راستای تحقق شعار سال قرار دارد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها شاید کمتر کسی است که ارتباطی هر چند اندک با مسائل اقتصادی داشته باشد، اما نام درگاه ملی مجوز‌های کشور را نشنیده باشد. این سامانه به عنوان یک درگاه واحد برای صدور مجوز‌های کسب و کار توسط وزارت اقتصاد با همکاری وزارت ارتباطات، فناوری و اطلاعات تدارک دیده شده است تا مجوز‌ها تنها از این درگاه صادر شود. این درگاه بر اساس مصوبه‌ی مجلس با عنوان تسهیل فضای کسب و کار ایجاد شده است. به عقیده‌ی کارشناسان، استفاده از این پنجره‌ی واحد برای صدور مجوز‌های کسب و کار به افزایش شفافیت در فضای اقتصادی کشور منجر می‌شود و اجرای این قانون بسیار راهگشا خواهد بود. در این خصوص نظرات محمدرضا نجفی منش؛ رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران را جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

نجفی منش با اشاره به لزوم تلاش برای عملیاتی کردن شعار امسال تصریح کرد: مشکلی که در مورد شعار‌های سال که مقام معظم رهبری مشخص می‌کنند وجود دارد، این است که مرکزی برای پایش آن‌ها نداریم. باید مجموعه یا مرکزی مشخص شود و ماهانه از دستگاه‌ها بخواهد که گزارش عملکردشان را در زمینه‌ی عملیاتی کردن شعار سال اعلام کنند.

وی ادامه داد: تمامی شعار‌هایی که در سال‌های قبل مطرح شده اند خوب بوده اند و شعار امسال هم خیلی خوب است. اما موضوع مهم این است که این شعار‌ها عملیاتی شوند. در این راستا باید یک مرکز پایش داشته باشیم. این مرکز باید از تمامی دستگاه‌ها بخواهد که عملکرد خودشان را گزارش بدهند، همچنین لازم است که برنامه ریزی خود را برای این موضوع ارائه دهند. حتی این گزارش‌ها باید به اطلاع مردم هم برسد. این اطلاع رسانی باعث می‌شود که تحرکی در دستگاه‌ها به وجود بیاید و شعار‌ها عملیاتی شوند.

این عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: هر کاری که باعث شود مانعی از سر راه تولید برداشته شود، اقدام خوبی است. استفاده از درگاه ملی مجوز‌های کشور نیز به ساده سازی روند صدور مجوز‌ها می‌انجامد که به معنای اشتغال آفرینی بیشتر است و در راستای تحقق شعار سال قرار دارد. به طور مثال، در زمینه‌ی تولید ماسک در دوران کرونا اگر می‌خواستیم درگیر پروسه‌ی اخذ مجوز شویم، زمان زیادی را از دست می‌دادیم، اما، چون شرایط اضطرار بود، به سرعت اجازه‌ی تولید ماسک به واحد‌های مختلف داده شد و کار پیش رفت. وقتی شرایط را تسهیل کردیم و اجازه دادیم افراد کار خودشان را در زمینه‌ی تولید ماسک انجام دهند، دیدیم که نه تنها نیاز‌های کشور برطرف شد بلکه صادرات را هم در این زمینه داشتیم. این نشان می‌دهد که هر چه ما دامنه‌ی مجوزدهی را کم و کوتاه کنیم، به نفع کل کشور است.

به گفته‌ی نجفی منش، ساده سازی روند‌های مجوزگیری باعث می‌شود هزینه‌های گزاف در این زمینه از بین برود و افراد به راحتی کسب و کارشان را شروع کنند. آزادسازی در فضای کسب و کار به نفع مردم و کشور است. ما باید به جای اینکه نگهبان محور باشیم، باغبان محور باشیم. یعنی به جای اینکه در ابتدای شروع کار کسب و کار‌ها سخت گیری کنیم، باید اجازه دهیم کسب و کار‌ها شروع شوند، اما مواظبت کنیم که کار‌ها در مسیر درست خودش پیش بروند.

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: پیشنهادی که ما داده ایم این است که به جای صدور مجوز در زمینه‌های مختلف آیین نامه یا دستورالعمل داشته باشیم. کسی که می‌خواهد کسب و کاری را شروع کند در ابتدا تعهد بدهد که به این آیین نامه‌ها متعهد است و کارش را شروع کند.

وی ادامه داد: به هر حال قانون الزام دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوز‌های کشور باید اجرایی شود و این وظیفه‌ی قوه‌ی مجریه است که این کار را انجام دهد. تا وقتی که اراده‌ی سیاسی و حاکمیتی برای انجام این کار وجود نداشته باشید، نتیجه‌ای به دست نمی‌آید. به طور مثال، چندین سال است که گفته می‌شود نباید در حاشیه‌ی بستر رودخانه‌ها ساخت و ساز انجام شود، اما تا زمانیکه قوه‌ی مجریه به صورت جدی وارد عمل نشد، این قانون عملیاتی نشد. در تمامی زمینه‌ها همین طور است.

رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: این تبصره‌ی قانونی که تصریح می‌کند اگر دستگاه‌ها در موعد مقرر اقدام به صدور مجوز نکردند، متقاضیان می‌توانند بدون مجوز کارشان را شروع کنند و یا درگاه به صورت اتوماتیک به صدور مجوز می‌پردازد، بسیار درست و به جا است. اما مهم است که درباره‌ی این موضوع اطلاع رسانی‌های لازم را انجام دهیم و مردم از آن اطلاع داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار