بهروز محبی نجم آبادی؛ نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در ماههای اخیر، قانون مصوب مجلس به یکی از مهمترین اقدامات اصلاحی دولت در زمینه اصلاح نظام مجوزدهی تبدیل شده است که در آن همه دستگاهها باید به درگاه ملی مجوزها متصل شوند؛ به نظر شما رفع انحصارها، امضاهای طلایی، تصاحب قدرت، شفاف شدن فرآیند صدور مجوزها و عیان شدن مشکلات در زمینه انحصار و صدور مجوزها میتواند به عنوان اثرات درگاه ملی مجوزها اخذ شود، به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: همه دستگاهها موظف هستند که به سامانه درگاه ملی مجوزها متصل شوند به این دلیل که همه اتفاقات و مراحل کار از یک درگاه واحد بررسی میشود، هم نمونه مجوزهای ثبت محور و هم مجوزهای فرآیند محور، برای مجوزهای فرآیند محور قطعا باید در یک مدت زمان تعریف شده و بعد از آپلود مدارک دستگاهها نسبت به بررسی آن ورود پیدا کنند و کمبودها و نظرات خود را اعلام کنند. اگر دستگاه نسبت به بررسی مدارک کوتاهی کنند قطعا این موضوع در سامانه ثبت خواهد شد و دستگاه حقی در حوزه مجوزدهی ندارد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دستگاهها به سامانه درگاه ملی مجوزها متصل شده اند و تعدادی کمی هم هنوز به این درگاه نپیوسته اند، گفت: برخی از دستگاهها نبود امکانات کافی و زیر ساختها را علت متصل نشدن به سامانه درگاه ملی مجوزها عنوان کرده اند. اما به هر حال این موضوعات پذیرفته نیست و مجلس به شدت به دنبال این است که همه دستگاهها به این درگاه متصل شوند چراکه تنها سامانه درگاه ملی مجوزها است که مراحل مجوزدهی را تعیین تکلیف میکند.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که افراد از طریق سامانه الکترونیک و فضای مجازی برای دریافت مجوز ثبت نام میکنند، قطعا با اشخاص در ارتباط نیستند که کار را تسریع و یا به تاخیر بیندازد. معتقدم احتمال دارد با وجود این درگاه در آینده زمینههای فساد ایجاد شود که مسوولان این سامانه باید دقت داشته باشند که مدل پاسخگویی به گونهای باشد که ارتباط فقط با توجه به مدارک ارائه شده قضاوت شوند. سامانه درگاه ملی مجوزها بیش از هزار و ۸۰۰ امضای طلایی را در کشور برای اولین بار از بین خواهد برد.
محبی نجم آبادی در مورد این موضوع که یکی از دستگاههایی که با وجود اخطارهای فراوان رئیس مرکز بهبود محیط کسب وکار به عنوان متولی اصلی درگاه ملی مجوزها از اتصال به درگاه ملی مجوزها سرباز زده است؛ کانون وکلا هستند، مجلس نسبت به این وضعیت چه رویکردی خواهد داشت، تصریح کرد: مجلس همه دستگاههایی که نسبت به صدور مجوزها مسوول هستند را مکلف کرده که به سامانه درگاه ملی مجوزها متصل شوند. در گذشته در حوزه وکالت و طرح تسهیل قانون صدور مجوز فقط تعداد کمی از افراد موفق به قبولی در آزمون وکالت میشدند، اما هم اکنون اگر شخص حدنصاب نمره آزمون را کسب کند و صلاحیت شخصی داشته باشد مجوز فعالیت وکالت برای این فرد صادر میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که درگاه ملی مجوزها با وجود همه مقاومت ها، چه زمانی تکمیل خواهد شد و با توجه به شعار سال که تولید اشتغال آفرین است؛ چگونه میتوان به تحقق این شعار در حوزه تسهیل فرآیند صدور مجوز و در نتیجه تسهیل سرمایه گذاری در تولید و اشتغال آفرینی کمک کرد، بیان کرد: فرصت کمی برای اتصال دستگاهها به سامانه درگاه ملی مجوزها باقی مانده و دولت هم در صدا و سیما تبلیغات گستردهای در این حوزه انجام داده است. امیدوارم این سامانه به زودی تکمیل شود تا اقدام اساسی برای تسهیل کسب و کارها در کشور رقم بخورد.