آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۲۶۰۰

ایران در استاندارد‌های ترخیص کالا رتبه ۱۲۰ را کسب کرد

مدیر کل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت:در مورد استاندارد‌های ترخیص کالا در دنیا، باید بگویم که بر اساس شاخص‌های فرامرزی، وضعیت ما مناسب نیست و رتبه ما بالای ۱۱۰تا ۱۲۰ است
ایران در استاندارد‌های ترخیص کالا رتبه ۱۲۰ را کسب کرد

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سید علی امامی، مدیر کل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه طرح‌ها، برنامه‌ها و اقداماتی که دولت و سازمان توسعه تجارت در جهت بهبود فرآیند‌های تجاری است گفت: هدف اصلی این اقدامات، کاهش زمان و هزینه‌های مربوط به فرایند‌های تجاری، بخصوص در گمرک، است.

وی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ماموریت‌های مختلفی دارد، اما در حوزه فرآیند‌های تجاری دو هدف عمده را دنبال می‌کند که یکی از آنها کاهش زمان و دیگری کاهش هزینه است.

او بیان کرد:هدف ما این است که محصولاتی که از ایران صادر می‌شوند یا به کشور وارد می‌شوند، در کمترین زمان و با کمترین هزینه انجام شوند.

امامی با بیان اینکه در حوزه گمرکی، ما تجربه موفقی در تسهیل تجارت در دوران جنگ تحمیلی داشتیم که به گواه خود صادرات بسیار خوبی داشتیم و محصولات ما به سرعت خارج شدند افزود: این تجربه می‌تواند به عنوان یک الگو در شرایط عادی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

او بیان کرد: یکی از نکات مهم در حوزه تجارت، توجه به موضوع زمان است. برای مثال، تولیدکنندگانی که مواد اولیه و قطعات را دریافت می‌کنند، باید این مواد را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کرده و بتوانند کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند.

او بیان کرد: در این راستا، ایجاد یک لیست از دستگاه‌ها و مجوز‌هایی که برای تسهیل فرایند‌ها ضروری هستند، می‌تواند مفید باشد. همچنین، لازم است که مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا کاهش پیدا کند تا بار کمتری از کاغذ بازی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: در مورد استاندارد‌های ترخیص کالا در دنیا، باید بگویم که بر اساس شاخص‌های فرامرزی، وضعیت ما مناسب نیست و رتبه ما بالای ۱۱۰ الی ۱۲۰ است. تفاوت‌های موجود با کشور‌های همسایه باعث ایجاد مشکلاتی برای تجارت ما می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با اتخاذ اقدامات مناسب و استفاده از تجربه‌های مفید، روند ترخیص کالا بهبود یابد و به رونق اقتصادی و تولید کشور کمک کند. همچنین، استفاده از حمل و نقل ریلی به جای جابه‌جایی دریایی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی کمک کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار