به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عطا الله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور اظهار داشت: میزان تولید گندم با میزان خرید تضمینی این محصول دو متغییر جداگانه است؛ اگر نرخ خرید تضمینی مناسب باشد این ارقام به هم نزدیک میشود.
وی افزود: در سال جاری با توجه به تعیین قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم، پیش بینی میشود که دولت بتوانند عمده گندم تولیدی کشاورزان را خریداری کند.
هاشمی گفت: در سال گذشته حدود ۶.۵ میلیون تن گندم در کشور تولید شد، اما ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم به صورت خرید تضمینی توسط دولت خریداری شد و به دلیل قیمت پایین این محصول بخش زیادی از تولیدات کشاورزان از چرخه خرید تضمینی خارج شد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: در سال قبل به دلیل عدم بارش مناسب باران، ۸۰ درصد از مزارع دیم ما قابل برداشت نبودند، اما در صورتی که در سال جاری بارشها مناسب باشد میتوان شاهد افزایش تولید بود.
وی تصریح کرد: در سال جاری مزارع دیم استانهای جنوبی کشور وضعیت خوبی از لحاظ بارش نداشته اند، اما در شمال غرب کشور و استانهای سرد خیز وضیعت مناسب است؛ در صورتی که ۱۰ روز تا یک ما آینده بارشها خوب باشد میزان تولید و خرید تضمینی مناسب خواهد بود.
هاشمی اظهار داشت: پیش بینیهای سازمان هواشناسی کشور حاکی از بارشهای مناسب و نرمال برای روزهای آینده است.
وی گفت: برای سال جاری پیش بینی میشود که ۸ میلیون تن گندم در کشور تولید شود که از این میزان، دولت میتواند ۶.۵ تا ۷ میلیون خرید داشته باشد، از طرفی کشاورزهایی که از سال قبل گندم داشتند با تعیین قیمت جدید، گندم خود را به دولت تحویل داده اند تا در نهایت در سال جاری بتوانیم ذخیره مناسبی داشته باشیم.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران اظهار داشت: خودکفایی در تولید گندم در سال زراعی جاری روی نمیدهد، اما با توجه به شروع خرید توافقی گندم برای سال زراعی آینده در صورتی که بارش مناسبی داشته باشیم سال آینده به خودکفایی و خوداتکایی میرسیم.
هاشمی گفت: در کشت قراردادی الزامات مورد نیاز کشاورزان مانند کود، بیمه و سایر نهادهها به صورت اعتباری در اختیار کشاورزان قرار میگیرد که این امر میتواند منجر به افزایش راندمان و تولید گندم شود.
وی افزود: بر اساس توافق صورت گرفته، سال زراعی آینده (۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲) کل تولید گندم کشور به صورت توافقی انجام خواهد شد.