کد خبر:۱۰۰۸۳۹۶

محبی: اقتصاد ما دچار «نفت زدگی» است / در حوزه فرآورده‌های نفتی ضعیفیم

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: از زمانی که نفت جنبه ملی به خود پیدا کرد، به واسطه اینکه کشور با خام فروشی به منابعی می‌رسید، ما از توسعه زیرساخت‌های اقتصادی عقب ماندیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رسانه رامسید، در حالی در جهان بیش از ۲۰۰ هزار محصول از نفت خام به دست می‌آید که در کشور ما که خود یکی از بزرگ‌ترین دارندگان منابع نفتی است تنها ۱۰۰ محصول فراوری شده تولید و به دیگر کشور‌ها صادر می‌شود. عددی که انتظار می‌رفت در طول این سال‌ها افزایش پیدا کند و اتکای اقتصاد کشور به نفت را کاهش دهد.

در همین رابطه بهروز محبی نجم‌آبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم کاهش اتکای اقتصاد کشور به نفت، گفت: از زمانی که نفت جنبه ملی به خود پیدا کرد، به واسطه اینکه کشور با خام فروشی به منابعی می‌رسید، ما از توسعه زیرساخت‌های اقتصادی عقب ماندیم.

وی افزود: در واقع در طول این سال‌ها، چون نفت پول آماده‌ای را در اختیار دولت‌ها قرار می‌داد، فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی جهت درآمدزایی کشور، اتفاق نیافتاد و اقتصاد ما دچار «نفت زدگی» شد.

محبی نجم‌آبادی ادامه داد: نفت زدگی به این معناست که ما اتکای بیش از حد به نفت داریم و به جای آنکه درآمد ناشی از فروش نفت‌مان را صرف توسعه زیرساخت‌های اقصادی کنیم، آن را صرف بودجه جاری می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما در حوزه فرآورده‌ها هم نتوانستیم به طور ویژه عمل کنیم و این وابستگی به نفت سبب شد که دشمن با استفاده از تحریم، درآمد ما از طریق فروش نفت و اقتصاد تک محصولی‌مان را کاهش دهد.

عضو کمیسیون برنامه بودجه به مسأله تقسیم پول نفت میان مردم پرداخت و اظهار داشت: یکی از مسائلی که در فضای مجازی گا‌هاً مطرح می‌شود، مسأله تقسیم پول نفت میان مردم است. در واقع افراد زیادی برآورد‌هایی از میزان عایدی به هر فرد عنوان می‌کنند که واقعی نیست و این عدد به دلیل جمعیت کشور، ناچیز است.

نجم آبادی در پایان تأکید کرد: در فضای مجازی گاهی اوقات از این دست شیطنت‌های رسانه‌ای اتفاق می‌افتد که نباید به آن‌ها توجهی کرد

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار