به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمد قربانی» شامگاه شنبه در گفتوگویی تلویزیونی درباره وضعیت عرضه کالاهای اساسی و چالشهای توزیع افزود: اگر بازار بخواهد کارکردهای واقعی خود را داشته باشد باید همه حلقهها درست و به موقع عمل کنند تا نیازهای واقعی مصرف کنندگان تامین شود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریحکرد: با توجه به برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، اکنون در حوزه تامین و توزیع کالاهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد، اما بخشی از شبکه توزیع اصلی و شبکه توزیع فرعی و فروش دچار اختلال شده است.
وی اضافهکرد: در روزهای اخیر در پی اجرای این طرح توزیع در شبکههای اصلی و فروشگاههای زنجیرهای اتفاق افتاده، اما شبکههای اصلی و فروشگاههای زنجیرهای توزیع به شبکههای فرعی خود نداشتهاند، حتی در برخی فروشگاهها توزیع انجام شده و هنوز در قفسهها جنس چیده نشده است.
وی بر این باور است که فرایند تولید با توزیع و فروش متفاوت است، وقتی حجم زیاد جنس وارد بازار میشود باید فرصت نقل و انتقال به موقع در فروشگاههای زنجیرهای اتفاق بیفتد.
قربانی گفت: بازدید میدانی ما نشان میدهد که موجودی کالاها در فروشگاههای کشور به اندازه نیاز فعلی کشور است.
وی ادامه داد: اکنون روزانه سه هزار تن روغن، هفتهزار و ۶۰۰ تن گوشت مرغ، یکهزار و ۵۰۰ تن مرغ منجمد، حدود ۳۰ تن شیرخام، سههزار تن تخم مرغ، ۳۱۰ تن گوشت قرمز و ۶۰ تن شکر در سراسر کشور توزیع میشود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: هر جراحی بزرگ ممکن است مقداری ناهماهنگی وجود داشته باشد، اما با هماهنگی که با وزارت صمت داشته ایم این روند رو به بهبود است و امیدواریم خیلی زود عملیات هماهنگی به ۱۰۰ برسد و مصرفکنندگان ما دچار مشکل نشوند.
وی اضافه کرد: مشکلی که این یکی دو روز در پی اجرای این طرح رخ داد تقاضا در یک مقطع زمان به اوج رسید، بنابراین شبکه حمل و نقل امکان اجرا نداشت و وقفه و تاخیر در عرضه ایجاد شد.
قربانی گفت: در این شرایط در برخی استانها شاهد قاچاق و احتکار کالاهای اساسی بوده ایم که لازم است این رفتار غیراخلاقی کنترل شود.
وی از مردم خواست تا در صورتی که نیاز به خرید ندارند اجازه بدهند تا در یک تا دو روز آینده کالاها به وفور وارد فروشگاهها شود، بعد اقدام به خرید کنند.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان گفت: تولیدکنندگان نظام عرضه و تقاضا فرایند خود را دارد ممکن است طی روزهای اخیر شاهد افزایش عرضه و کاهش تقاضا شویم بنابراین برای محصولات فسادپذیر مانند مرغ، تخم مرغ و شیر مازاد خرید انجام میشود.
وی اضافه کرد: بنابراین خرید مازاد محصولات پروتئینی توسط شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان مرکزی تعاون روستایی در سراسر کشور عملیاتی میشود تا تولید روی دست تولیدکنندگان باقی نماند.