کد خبر:۱۰۱۱۵۲۷
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد؛

حسن نیت و اراده لازم ایران برای رسیدن به توافق در وین

امیرعبداللهیان در گفتگوی تلفنی جوزپ بورل بر حسن نیت و اراده لازم جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق در وین تأکید کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (جمعه) ۳۰ اردیبهشت ماه در تماس تلفنی «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات وین برای لغو تحریم‌ها و مهمترین تحولات بین المللی از جمله بحران اوکراین گفتگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگو، با اشاره به سفر اخیر «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین به تهران گفت: در سفر انریکه مورا ابتکاراتی مورد بررسی قرار گرفته است.

گفتنی است سعید خطیب زاده پیش از این گفته بود که ایران در سفر مورا به تهران ابتکاراتی را پیشنهاد داده است. سخنگوی وزارت امور خارجه مذاکرات انریکه مورا در تهران را بسیار جدی و معطوف به نتیجه و همراه با ابتکارات خاص از سوی ایران عنوان کرد و گفت: برخی راه‌حل‌ها پیشنهاد شد و اگر آمریکا پاسخ دهد می‌توانیم به وین برگردیم.

امیرعبداللهیان در گفتگو با بورل با اشاره به جدی بودن جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق قوی و پایدار گفت: ایران حسن نیت و اراده لازم را برای رسیدن به یک توافق داراست.

وزیر امور خارجه کشورمان در همین راستا از تلاش‌های سازنده جوزپ بورل و انریکه مورا تشکر کرد.

انریکه مورا اخیرا و در پی توافق تلفنی بورل و امیرعبداللهیان به تهران سفر و با علی باقری مذاکرات مفصلی داشت. پس از این سفر بورل مذاکرات مورا در تهران را مثبت خواند و از تداوم گفتگو‌ها خبر داد.

امیرعبداللهیان همچنین در گفتگوی تلفنی امروز با بورل با اشاره به بحران اوکراین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده که مخالف کاربرد جنگ از جمله در اوکراین است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر این که ایران هیچگاه استاندارد دوگانه در قبال بحران یمن، افغانستان، اوکراین و مانند این‌ها اتخاذ نکرده، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هر دو طرف درگیری را در اوکراین و روسیه به گفتگو و پایان دادن به جنگ دعوت می‌کند و راه حل برون رفت از این بحران را تمرکز بر دیپلماسی و گفتگو می‌داند.

امیرعبداللهیان با اشاره به گفتگو‌های خود با وزرای خارجه روسیه و اوکراین در ماه‌های اخیر، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از صلح و امنیت و میانجیگری خبر داد.

لازم به ذکر است امیرعبداللهیان دیروز (پنجشنبه) با سرگئی لاوروف همتای روس خود تلفنی گفتگو و آمادگی ایران را برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین اعلام کرد.

جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر ابتکارات مطرح شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات وین، گفت: ما اکنون در مسیر جدید تداوم گفتگو و تمرکز بر راه حل‌ها قرار داریم.

بورل با بیان اینکه ما مصمم هستیم در تماس مستمر بین ایران و آمریکا به منظور نزدیک کردن دیدگاه‌ها به تلاش خود ادامه دهیم، گفت: در رسیدن به نتیجه خوب امیدوار هستم.

بورل همچنین از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل بحران اوکراین تقدیر کرد و تلاش‌های ایران برای دعوت طرفین به گفتگو و پیشنهاد آتش بس را ناشی از حسن نیت جمهوری اسلامی ایران خواند.

وی یادآور شد: متاسفانه طرفین یکدیگر را به نداشتن اراده برای گفتگو متهم می‌کنند و در چنین شرایطی رسیدن به صلح دشوار خواهد بود.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «جوزپ بورل» دوم اردیبهشت بعد از حدود یک ماه و نیم از گفت‌وگوی قبلی در تماسی تلفنی درباره مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران به رایزنی پرداختند. امیرعبداللهیان در این گفتگو با اشاره به اراده ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار، خطاب به مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تصریح کرد که آمریکا باید زیاده خواهی‌ها و تردید را کنار گذاشته و در مسیر واقع بینی و راه‌حل گام بردارد.

جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در گفتگو با امیرعبداللهیان با اشاره به اراده مثبت طرف ایرانی در مذاکرات وین گفت: باور داریم که ایران خواهان توافق است و ابتکارات متنوعی وجود داشته و تداوم دارد. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طولانی شدن تنفس در مذاکرات را سازنده نخواند و پیشنهاد کرد که گفتگو‌ها مجددا بین نماینده اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد ایران از نزدیک پیگیری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار