کد خبر:۱۰۱۳۱۱۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

مزایای اصلاح نظام یارانه کالا‌های اساسی / کاهش ۳۰ درصدی ضایعات و واردات

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تخصیص یارانه به شکل مستقیم به مردم کمک خواهد کرد و یارانه مستقیم به مصرف‌کننده علاوه بر حذف فساد‌ها و رانت‌ها، موجب حمایت صحیح از خانوار نیز خواهد شد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، اختصاص ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی با نرخ ۴۲۰۰ تومان به ازای هر دلار، از ابتدای سال ۱۳۹۷ هزینه‌های بسیار زیادی برای کشورمان در برداشته است.

تفاوت نرخ ارز پنج تا شش برابری سامانه های"سنا" و "نیما" نسبت به نرخ ارز ترجیحی باعث شده است تا دستیابی به ارز ترجیحی و واردات بر اساس این نرخ، سودآوری بسیاری دربرداشته باشد. درآمد‌های ارزی دولت از محل صادرات نفت و گاز در هشت ماهه نخست همان سال، اما تقریباً در حدود نصف ارز اختصاص داده شده به واردات کالا‌های اساسی بوده و همین امر نشان می‌دهد که۴ بخش قابل توجهی از ذخایر ارزی در دسترس کشورمان، در بخش واردات کالا‌های اساسی بوده است.

از سوی دیگر در زنجیره نان و گندم نیز به دلیل اختلاف قیمت آرد در کشور با کشور‌های شاهد قاچاق گسترده نان و آرد در مرز‌های کشور هستیم که این مشکل با آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت و پرداخت یارانه به انتهای زنجیره در سازوکار جدیدی که برطرف می‌شود.

تغییر قیمت فرآورده‌های آردی آن هم با رشد قیمت در انواع ماکارونی آغاز شد؛ موضوعی که طی بخشنامه‌ای از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به کارخانجات تولید ماکارونی ابلاغ شد.

محمد باقری؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه اصلاح نظام یارانه‌ی کالا‌های اساسی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از اقدامات مهم و مثبت دولت سیزدهم است، اظهار کرد: اصلاح نظام یارانه جراحی و ساختار بزرگ در اقتصاد کشور محسوب می‌شود که در رفع مشکلات کشور، مبارزه با فساد، ارتقای کیفیت و رقابتی شدن اقتصاد و تولید کشور تاثیر بسزایی دارد.

باقری با اشاره به اینکه اصلاح یارانه گندم در فرآیند و زنجیره تولید نان موجب کاهش ضایعات و هدر رفت گندم تولیدی خواهد شد، بیان کرد: با اصلاح یارانه گندم در فرآیند و زنجیره تولید نان پیش بینی می‌شود که میزان ضایعات حداقل ۳۰ درصد کم شود و به تناسب آن واردات کاهش یابد. در شرایط فعلی به دلیل افزایش قیمت کالا‌های اساسی، اصلاح یارانه کالا‌های اساسی و پرداخت یارانه به طور مستقیم به مصرف‌کننده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است که دولت در این زمینه خوب عمل کرده است.

وی در پایان افزود: با توجه به جراحی بزرگ اقتصاد امیدواریم که دولت با شهامت به کار خود ادامه دهد تا ماجرای فساد و رانت ارز ترجیحی و قاچاق برای همیشه به پایان برسد. در این زمینه تخصیص یارانه نقدی به مردم نیز بسیار کمک خواهد کرد و یارانه مستقیم به مصرف‌کننده علاوه بر حذف فساد‌ها و رانت‌ها، موجب حمایت صحیح از خانوار نیز خواهد شد. پرداخت یارانه به شکل ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی به معنای پرداخت یارانه به همه مصرف‌کنندگان کالا‌های مشمول دریافت ارز است؛ بنابراین هر چه مصرف بیشتر باشد، بهره‌مندی از یارانه دولتی هم بیشتر خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار