به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاریهای علمی و فناوری در راستای اجرای برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور که در آزمایشگاه مرجع غذا و دارو برگزار شد، اظهار داشت: در وزارت بهداشت، ساختاری برای طب ایرانی داریم که تقویت آن، از برنامههای اصلی وزارت بهداشت است. طب ایرانی، یک روش مکمل و کمکی است که میتواند در سلامت جامعه، نقش مهمی داشته باشد.
وی افزود: طب ایرانی بر مبنای گیاهان دارویی کشور استوار است و بسیاری از عوارض داروهای شیمیایی را ندارد. خرسندیم که برای اولین بار، دارونامه طب ایرانی رونمایی شد و در آن، خواص گیاهان دارویی و آثار آنها مشخص شده و سعی ما این است.
وزیر بهداشت همچنین از تدوین آیین نامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت توسط وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آیین نامه به عنوان دستور کار فوری در هیات دولت بررسی و تصویب میشود تا تسهیلاتی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شود و امیدواریم که میزان مشارکت دانشمندان و اساتید در گسترش شرکتهای دانش بنیان، افزایش یابد.
وی با اشاره به انتشار فهرست داروهای مورد تایید کشور در دارونامه رسمی، گفت: داروهای جدید به سرعت وارد بازار میشوند بنابراین لازم است که فهرست دارویی کشور بازنگری شود. متاسفانه ۶ سال از آخرین بازنگری دارونامه رسمی کشور میگذشت که با تلاش سازمان غذا و دارو، فهرست دارویی به روز و ویرایش هشتم آن رونمایی شد.
دکتر عین اللهی افزود: در دارونامه رسمی ایران، مشخصات، ترکیب، اثرات، میزان مصرف و عوارض داروها مشخص شده و برای جامعه پزشکی، نیروهای حوزه سلامت و حتی بیماران، قابل استفاده است. از جامعه پزشکی تقاضا داریم که داروهای مورد تایید در فهرست دارویی کشور را برای بیماران تجویز کنند تا مردم برای تهیه دارو، دچار سرگردانی و سختی نشوند.
وی با تاکید بر ضرورت پیشنهاد داروهای جدید از سوی انجمنهای علمی پزشکی به سازمان غذا و دارو، گفت: جامعه پزشکی از تجویز داروهای جدید خارج از فهرست دارویی کشور که تهیه آن برای بیماران، امکان پذیر نیست، پرهیز کنند چراکه مبنای پوشش بیمهای از دارو، دارونامه رسمی کشور است و خارج از دارونامه، پوشش بیمهای برای داروها وجود ندارد.
وزیر بهداشت منشا بسیاری از بیماریها را غذا و تغذیه دانست و گفت: متاسفانه سموم باقی مانده در برخی مواد غذایی، برای سلامتی آسیب زا و گاها سرطان زا است و سازمان غذا و دارو تلاش دارد اصالت غذا را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مشخص کند.