به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن ضرابی امروز در نشست مجمع اتاقهای مشترک بازرگانی ایران و عمان که در اتاق بازرگانی برگزار شد، گفت: در سال گذشته حجم مبادلات تجاری دو کشور به یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار رسید که رشد ۵۷ درصدی نسبت به سال ۹۹ بودیم.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان افزود: در دو ماه ابتدای امسال صادرات ایران به عمان با رشد ۲۸ درصدی به ۲۰۳ میلیون دلار رسیده است که این رقم در بخش واردات با رشد ۱۸۷ درصدی به ۱۲۸ میلیون دلار رسید و آمار تجارت دو کشور با رشد ۱۴۵ درصدی به ۳۳۱ میلیون دلار رسیده است.
وی بیان داشت: با توجه به روند افزایش تجارت با این کشور پیشبینی میشود تا پایان سال یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون صادرات و ۲ میلیارد دلار تجارت را به ثبت برسانیم.
ضرابی با اشاره به برخی اقدامات مهم در حوزه تجارت ایران و عمان بیان داشت: سال گذشته کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شد و سفر اخیر ریاست جمهوری کشورمان نیز با استقبال گرم سلطان هیثم مواجه شد و توافقات بسیار خوبی نیز در این سفر انجام شد.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان بیان داشت: هدف از نقشه راهی که اتاق مشترک ایران و عمان ترسیم کرده است افزایش صادرات به عمان است و اینکه سهم ما از واردات به کشور عمان افزایش یابد و از اهداف دیگر ما صادرات مجدد به کشور عمان است.
وی افزود: توافقاتی باید در جهت افزایش صادرات با این کشور انجام شود و برای دستیابی به این مهم لازم است که کالاهای ما در این کشور شناخته شود بنابراین لازم است که فعالان اقتصادی کشور عمان از کیفیت و قیمت کالاهای ایرانی آگاه باشند و به همین جهت تمرکز روی دو موضوع محوری لازم است که یکی اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری و حضور در نمایشگاههای تخصصی کشور عمان است.
ضرابی اظهار داشت: تفاهمنامهای سال گذشته در بهمن ماه به امضا اتاقهای مشترک رسید که در این توافقنامه موضوعات ذکر شده در راس تفاهمات قرار گرفت.
وی بیان داشت: هزینه حضور در نمایشگاههای تخصصی برای فعالان اقتصادی بسیار بالاست لذا با اتاق عمان توافق شده است که تخفیف ویژه برای حضور فعالین اقتصادی ایران در نظر گرفته شود و بنابراین در نمایشگاه ۲۵ اردیبهشت در کشور عمان تخفیف ۴۰ درصدی برای فعالین اقتصادی ما که در نمایشگاه حضور داشتند در نظر گرفته شد.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان اظهار داشت: تبلیغات یکی از راههای لازم برای معرفی کالا در کشور هدف است بنابراین شرکت شهرکهای صنعتی عمان پذیرفته هزینه تبلیغات در شهر مسقط را تقبل کند.
وی با اشاره به اینکه تا اردیبهشت ۹۴ خط مستقیم کشتیرانی بین بندرعباس و بندر صحار برقراری بود، گفت: از این طرق ما با بنادر اصلی کشور عمان در ارتباط بودیم، اما به دلیل تحریمها و از آنجا که ۵۰ درصد از سهام بندر صحار متعلق به بندر نتردام هلند است این خط متوقف شد، اما با پیگیریهای بسیار خوب وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجاری خط مستقیم کشتیرانی بین بندر عباس و بندر صحار بزودی برقرار میشود و در نتیجه از این طریق به بنادر اصلی عمان دست خواهیم یافت.
وی افزود: با این شرایط افرادی که میخواهند در مناطق آزاد صحار و سلاله در عمان تولید انجام دهند و لازم است مواد اولیه و نیمه فرآوریشده خود را به این مناطق منتقل کنند با هزینه کمتر و بصورت مستقیم میتوانند این کار را انجام دهند لذا با این شرایط صادرات مجدد ما از طریق عمان و همچنین واردات مجدد ما از طریق عمان میتواند افزایش یابد و هزینههای آن نیز کاهش یابد.