به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا مدعی شد که نظام ایران متشکل از «شیطانهای مذهب سالاری» است که هدف آنها نابودی آمریکا و اسرائیل است.
وی که با شبکه خبری العربیه سعودی صحبت میکرد، از رویکرد دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در زمینه تعامل با کشورهای غرب آسیا انتقاد کرد.
پامپئو در این مصاحبه گفت: «ما میدانیم رژیم ایران کیست. آنها مذهب سالارهای شیطانی هستند که قصد نابودی ملت آمریکا و اسرائیل را دارند».
رئیس اسبق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در این مصاحبه با اشاره به رویکرد دولت کنونی آمریکا در مذاکره با ایران برای بازگشت به توافق هستهای، اضافه کرد: «ما نباید با آنها مذاکره کنیم که در ازای وعدهای زودگذر برای کُند کردن برنامه غنیسازی و برنامه تسلیحاتی، چه میزان پول بدهیم».
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: «ما میدانیم که آنها (ایران) نخستین بار درباره تاریخچه برنامه (هستهای) دروغ گفتند. اینکه چرا ما باید با کسانی مذاکره کنیم که درباره برنامه هستهایشان دروغ گفتهاند را متوجه نمیشوم».
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: «ما میدانیم که آنها (ایران) نخستین بار درباره تاریخچه برنامه (هستهای) دروغ گفتند. علت اینکه ما چرا با کسانی که درباره برنامه هستهایشان دروغ گفتهاند مذکره کنیم، فراتر از من است».
وی در پاسخ به قطعنامهای که اخیرا توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران منتشر شده، گفت که این قطعنامه خوب بوده و باید ماهها پیش منتشر میشده است.
پامپئو خواستار به کارگیری مکانیزمی شد تا اطمینان حاصل شود که ایران به پایبندی به NPT بازگردد.
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: «NPT معاهده بینالمللی مهمی بوده که هدف آن جلوگیری از انتشار تسلیحات هستهای و فناوری تسلیحات است تا همکاری برای استفاده مسالمتآمیز از انرژی هستهای را به پیش برده و در نهایت به هدف خلع سلاح هستهای کامل دست یابد».
وی اضافه کرد: «این درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیست این در باره NPT است، توافقنامهای که ایران موافقت کرده که به آن پایبند باشد و آمریکا نیز از آن خارج نشده است».
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در حالی مدعی نقض NPT توسط ایران شده که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا کنون هیچگونه گزارشی درباره نقض این معاهده توسط ایران منتشر نکرده است.
معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی در سال ۱۹۶۸ امضا شد و در سال ۱۹۷۰ اجرایی شد و در سال ۱۹۹۵ به صورت نامحدود تمدید شد.
این معاهده بینالمللی را ۱۹۱ کشور از جمله ۵ کشور دارای تسلیحات هستهای (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) امضا کردهاند. رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده تسلیحات هستهای در منطقه غرب آسیا، همچنان از امضای این پیمان بینالمللی خودداری میکند. این رژیم بیش از ۱۰۰ کلاهک هستهای در زرادخانه خود داشته و بر اساس گزارشها مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت ۲۰۰ بمب اتمی دیگر را نیز دارد.
وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه مصاحبه با العربیه اضافه کرد: «آنها (ایران) خروج از برجام را به عنوان یک دستاویز استفاده میکنند. (اما) انپیتی همچنان پابرجاست. ایران قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی را نقض میکند و اکنون این مسئله مشخص شده که روسیه و چین از امضای این خودداری میکنند که همین موضوع درباره جهتگیری برنامه تسلیحاتی ایران بسیار گویاست».
شبکه خبری العربیه زمانی که از پامپئو درباره عملیات نظامی جایگرین دولت بایدن درباره مجبور کردن ایران برای اجرای تعهداتش پرسید، از پاسخ به این سوال خودداری کرد.
وی گفت: «من نمیخواهیم خیلی در این باره صحبت کنم. من مدیر سیا بودم و سپس وزیر خارجه شدم. بهتر است که من در مورد بخش نظامی این موضوع نظری ندهم».
پامپئو افزود: «این منطقی است که آمریکا، ظرفیت نظامی آمریکا و دوستان، متحدان و شرکای ما در منطقه این اطمینان را حاصل کنند که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند».
وی مدعی شد که اجازه دادن بروز چنین اتفاقی بسیار خطرناک بوده و آمریکا باید هر اقدام ضروری اتخاذ کند تا اطمینان حاصل پیدا کند که چنین اتفاقی روی نمیدهد. پامپئو گفت که اگر وی در دولت آمریکا بود دادن پول به ایران را متوقف میکرد.
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: «ایران همچنان در حال تامین مالی حزبالله بوده و همچنان به حماس پرداخت میکند. آنها همچنان در حال تعامل با گروههای تروریستی در سرتاسر جهان هستند. شما میتوانید مانع از منابع (درآمدی) آنها شویم. آنها همان به انجام تحقیقات میپردازند. آنها همچنان به آزمایش موشکها میپردازند. آنها همچنان برنامه تسلیحاتی خود را به پیش میبرند».
پامپئو اضافه کرد: «من به شما درباره این موضوع اطمینان میدهم، هر دلاری که به رژیم ایران میرود، نه تنها زمان کافی برای دستیابی به مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت تسلیحات هستهای بلکه ظرفیت ساخت آن را نیز تسریع میبخشد».
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت زمانی که وی بخشی از دولت ترامپ بوده آنها در آستانه یک موفقیت بزرگ قرار داشته و ایران از ۹۶ میلیارد دلار ذخایر ارزی به ۴ میلیارد دلار رسیده بود.
پامپئو گفت: «کارزار تحریمها فقط چند ماه بود که شروع شده بود، شما به یاد میآورید که ما (دولت ترامپ) تا دو سال نخست دولت در برجام بودیم. ما حداکثر تحریمها را در حدود دو سال اعمال کردیم. ما بعد از خروج از برجام به برخی شرکتها معافیت دادیم و برای آنها دورههای کاهش معاملات با تهران در نظر گرفتیم بنابراین خود تحریمها برای حدود ۱۷ بود که برقرار شده بود».
وزیر خارجه سابق آمریکا درباره رویکرد دولت کنونی آمریکا و اینکه آیا قادر خواهد بود تا تاثیر مطلوب برای جلوگیری از بلندپروازیهای ایران داشته باشد، گفت: «ما دولتی در آمریکا نداریم که آمادگی پیدا کردن پاسخی برای این سوال داشته باشد».
وی افزود: «نخستین گام این است که نباید تنها به اعمال تحریمها بپردازیم بلکه باید همان کاری را انجام دهیم که برای ۱۸ ماه پایانی انجام دادیم. این تحریمها باید همه جا و همیشه علیه حزب کمونیست چین، علیه روسیه و علیه تمام کسانی که در تلاش برای دور زدن تحریمها هستند، اجرا شود».
وزیر امور خارجه سابق آمریکا گفت: «اگر تحریمها به شدت اعمال و اجرا میشد، ایران در موقعیت بسیار سختی قرار میگرفتند».
وی همچنین افزود که ادعا شده ممکن است که تولید ناخالص داخلی ایران طی سال جاری بسیار سریعتر از آمریکا رشد کند». پامپئو مدعی شد که دولت ترامپ دورههای اقتصادی جهنمی در ایران به وجود آورده بود.
وزیر خارجه سابق آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه درباره ترور سردار سلیمانی و حمایت وی از طرح ترور گفت: «خیلیها به ما میگفتند که اگر از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شوید، جنگ روی میدهد، هشدارهای زیادی هم وجود داشت که اگر آمریکا سفارتش را از تلآویو به قدس منتقل کند، جنگ روی خواهد داد. هشداری وجود داشت که اگر به ژنرال سلیمانی حمله کنید جنگی رخ خواهد داد. ما از بین اینها یک یا دو کار را انجام ندادیم. ما هر سه کار را انجام دادیم و هیچ جنگی روی نداد».
پامپئو اضافه کرد: «ژنرال سلیمانی د رحال طراحی برای کشتن پانصد آمریکایی دیگر بود ما این فرصت را داشتیم که این طرح را خنثی کنیم و آن را انجام دادیم».
وزیر خارجه سابق آمریکا اضافه کرد: «ما این فرصت را داشتیم تا یک حمله قریب الوقوع به منابع، منافع و نیروهای آمریکایی را متوقف کنیم و رئیس جمهور تصمیم گرفت این کار را انجام دهد».
وی در پاسخ به سوالی درباره تهدید ایران به انتقام گرفتن از عاملان ترور سردار سلیمانی گفت: «اولین بار از توییتر متوجه تهدید ایران برای ترور خودم شدم. این شیوه کار ایران در تمام دنیاست. آنها (با این تهدیدات) تلاش میکنند رهبران بعدی آمریکا را متقاعد کنند که آنطوری که مایک پامپئو رفتار کرد، شما نکنید. با ما خوب باشید و به ما سخت نگیرید اجازه دهید برنامه هستهایمان را توسعه داده و ما هم جان شما را تهدید نمیکنیم. این پیامی است که آیتالله و جانشین سلیمانی و رئیسی به دنیا میفرستد. آنها به رهبران تمام دنیا میفرستند که خیلی مراقب باشید که چطور با ما رفتار میکنید در غیر این صورت شما را میکُشیم به همین دلیل است که باید از دادن منابعی که به ایران اجازه میدهد در جهان وحشت پراکنی کند، خودداری شود».
این سخنان در حالی مطرح میشود که شواهد منتشرشده در رسانههای آمریکایی حاکی است هراس انتقام لحظهای پامپئو را رها نکرده است. پامپئو سال گذشته، ساعاتی بعد از برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی به صراحت خواستار حفاظت جان خودش و دونالد ترامپ شد.
او ۱۴ دیماه سال گذشته در مصاحبهای با فاکسنیوز گفت: «این را دیدیدم که رئیسجمهور رئیسی درباره این حرف زده که رئیسجمهور ترامپ و من محاکمه شویم و اگر این کار عملی نشد، ما را ترور کنند، واقعا و عمیقا بی سابقه است و تیم رهبری سیاسی (جو بایدن) واقعا (برای حفاظ از ترامپ و من) مسئولیت دارد».