آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۱۶۶۴۶
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عباد: ارز ترجیحی بازار سیاه و قاچاق معکوس کالا را افزایش داد/ پیش‌بینی برای تجارت سخت شده بود!

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: با سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا‌های اساسی که وارد شدند به سرنوشت قاچاق معکوس یا فروش در بازار سیاه و رانت در عرضه کالا، دچار شدند.

مهراد عباد؛ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به اعطای یارانه کالا‌های اساسی بخ خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: دولت قبل در سال‌های گذشته با هدف کمک به مردم و حمایت از آن‌ها بر کالا‌های اساسی یارانه‌هایی را وضع کرد، اما بعد از مدتی ارز ترجیحی تخصیص داده شد تا نرخ ارز را به صورت صوری پایین نگه دارد و از مصرف کننده حمایت کند.

وی اضافه کرد: طی سال‌های گذشته و با تجربه قبلی این نتیجه حاصل شد که سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی مفید بوده و منسوخ شده است. این موضوعی است که طی سال‌های قبل آشکار شده، اما دولت‌ها همچنان این راه را به عنوان تنها وسیله حمایت از مصرف کننده تلقی می‌کردند.

عباد، اعطای ارز ترجیحی را منجر به ایجاد رانت و فساد در تمام حوضه‌های تحت پوشش ارز دولتی دانست و افزود: از این طریق کالای اساسی که باقیمت پایین‌تر وارد شد، به سرنوشت قاچاق معکوس یا فروش در بازار سیاه و رانت در عرضه کالا، دچار شد و بعضا کالا‌های غیر اساسی نیز تحت پوشش این ارز در آمدند.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: از سوی دیگر عده‌ای از واردکنندگان هم ارز دولتی را دریافت کردند، اما در قبال آن کالایی وارد نکردند؛ بنابراین در سال‌های اخیر به تدریج مخالفان این سیاست بیشتر شدند تا جاییکه اتاق بازرگانی نیز یکی از اولین مخالفان این سیاست شد. علاوه بر این تمام بخش‌های خصوصی نیز خواستار حذف آن شدند، زیرا هیچ حمایتی از تولید کننده و مصرف کننده نکرد و فقط عده معدودی به سود‌های کلانی رسیدند.

عباد با بیان اینکه سوء استفاده از ارز ترجیحی، حاکمیت را مجبور به حذف آن کرد، گفت: این جراحی بزرگ اقتصادی با تاخیر اتفاق افتاد، زیرا دولت‌ها از این موضوع و اجرایی شدن آن هراس داشتند، اما دولت فعلی تاحدودی اقدام به حذف آن کرده است هرچند هنوز برنامه و طرح پیشنهادی دولت برای جایگزین آن مشخص نیست و برنامه، اهداف و روش‌های پیشنهادی روزانه تغییر می‌کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به پرداخت یارانه نقدی در ازای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: اگر تورم تداوم داشته باشد، ارزش یارانه فعلی هم مانند یارانه ۴۵ هزار تومان قبلی بی ارزش می‌شود. دولت در پی ارائه و اجرای هر راهکار جایگزینی باید به تورم و کسری بودجه توجه داشته باشد که همین موضوع به نوعی حمایت از مصرف کننده است. باید در کنار هدفمندسازی یارانه‌ها، دولت به دنبال کنترل تورم نیز باشد.

عباد اضافه کرد: در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوضه واردات و صادرات سردرگمی شدیدی ایجاد شده و عملا به دلیل دخالت دولت به جهت پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی و سرکوب قیمتی در کلیه زنجیره تولید، پیش بینی اوضاع برای بازرگان سخت شده است. ما در این شرایط هم امیدوار هستیم دولت به سرعت موضوع ارز ترجیحی که سال‌ها مشکل زا بوده را اصلاح کند و اقتصاد را به حالت تعادل برگرداند.

عباد اصلاح ارز ترجیحی را با هزینه‌های زیادی همراه دانست و گفت: به طور قطع با گذشت زمان شرایط بهتر خواهد شد. باید بپذیریم سیاست دستوری و قیمت گذاری دستوری در هیچ حوزه‌ای مفید نبوده است، زیرا قیمت را بازار و عرضه و تقاضا تعیین می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار