به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سخنرانان در پنل افتتاحیه به ترتیب شافعی؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران، کرباسی؛ مدیرکل ایکریک، دوگونویچ؛ مدیر عامل مرکز حلال کرواسی، ابراهیمی؛ معاون پارلمانی بین الملل و دپارتمان حلال سازمان ملی استاندارد ایران، لونکار؛ معاون سفیر کرواسی در تهران، حسنبگویچ رئیس هیات دوستی پارلمانی ایران – کرواسی، خانی؛ رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران بودند.
زلاتکو حسن بگویچ در این بخش ضمن ابراز رضایت از اولین کنفرانس حلال ایران و کرواسی ابراز خرسندی خود به استقبال مخاطبان ایرانی ابراز کرد وی در ادامه مژدهی عقد تفاهم نامه همکاری بین اتاق ایران و کرواسی را داد.
رئیس هیات دوستی پارلمانی ایران و کرواسی در ادامه با اشاره به این که ایران اولینم کشور آسیایی بود که استقلال جمهوری کرواسی را به رسمیت شناخت این موضوع را اساس محکمی بر تحکیم روابط میان دو کشور خواند.
ایشان با اشاره به این که بخش جدانشدنی از روابط همه جانبه موضوع تجارت است خاطر نشان کردند که این روابط تجاری متاسفانه تا کنون گسترش چندانی نیافته است.
وی تاکید کرد که صنایع غذایی حلال کرواسی روز به روز رو به پیشرفت است و مرکز حلال کرواسی در این پیشرفت نقش بسزایی داشته است.
ایشان در انتها با اشاره به اینکه برگزاری این کنفرانس با همکاری مرکز حلال کرواسی بیانگر این است که این مرکز دارای نقش مهم در توسعه و گسترش صنایع کرواسی و روابط اقتصادی این کشور است.
در انتها سخنان خود را با اینکه امیدواریم نشست امروز دارای نتایجی باشد که به نفع دو کشور است و ابراز آرزوی توفیق ایران از سوی پارلمان کرواسی به پایان رساند.
آقای لوکار، معاون سفیر کرواسی در تهران نیز ضمن تشکر از سخنرانان این جلسه و خوش آمد گویی از سوی سفیر کرواسی در تهران، ابراز کرد که امیدواریم که شاهد همکاریهای اقتصادی باشیم و سفارت کرواسی در تهران آمادهی حمایت از فعالین اقتصادی است.
خانی رئیس ایرانی، گروه دوستی پارلمانی ایران کرواسی ضمن تبریک سی امین سالگرد استقلال جمهوری کرواسی و خیر مقدم به حضار در سخنان خودبه ابراز امیدواری مبنی بر برداشتن گامهای مثبت نسبت به برقراری توسعه مناسبات با کشورهای بالکان به خصوص کرواسی داشت.
ایشان به اشتراکات بین ایران کرواسی از جمله اشتراکات فرهنگی، مذعبی، اقتصادی و ذائقهی مشترک این امر را منجر به استفاده روز افزون کالاهای حلال در کرواسی دانستند.
ایشان ابراز امیدواری کردند که در سایر عرصهها از جمله پزشکی، بنادر و دریانوری و موازد غذایی و شیلات نیز امکان همکاری وجود دارد.
دکتر علی اصغر خانی در ادامه به هدفگذاری کوتاه مدت و بلند مدت برای استفاده از بازار دو کشور و رونق اقتصادی اشاره کردند و نهایتا افزایش صادرات را علت افزایش کیفیت محصولات دانستند.
سایر صاحب نظران این عرصه نیز نسبت به نبود پرواز مستقیم به هیچ یک کشورهای حوزه بالکان، این امر را موجب ازدیاد هزینه رفت و آمد برای تجار و هم چنین موجب اتلاف وقت هنگام تعویض پرواز دانستند.
در پنل اول با موضوع اقتصاد حلال و فرصتهای تجاری بین ایران و جنوب شرق اروپا آقایان افلاکی دبیر انجمن تولیدکنندگان افزودنیهای غذایی ایران، گوران گوراچ، از هتل هیلتون مونتنگرو، مرتضوی رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی، غمخوار عضو هیات مدیره جامعه تور گردانان و هاشمی دبیر کل اتحادیه خشکبار ایران به سخنرانی پرداختند.
صاحب نظران در این پنل حجم ۱۱ و نیم میلیون دلاری مبادلات بین ایران و کرواسی را بسیار اندک خواندند و این میزان را در مقایسه با سایر کشورها ناچیز دانستند.
در انتها این پنل با پرسش و پاسخ به پایان رسید.
بعد از کمی استراحت پنل دوم به حضور آقایان امینی از زر ماکارون، کلک ودران از پودراوکای کرواسی، نظر زاده دبیر انجمن صنفی ال اس اف ایران، ماریو مودیفای مدیر فروش شرکت ایرکس آروما از کرواسی، نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران، و خانم دکتر آملا سمیچ، استاد دانشگاه و مدیر کل تضمین کیفیت و استاندارد سازی بوسنی و هرزگوین.
آملا سمیچ اشاره کرد که در سال ۲۰۰۷ استانداردهای حلال در بوسنی آغاز شد. ۱۱۴ شرکت گواهینامهی حلال دارند و ۴۹ درصد بازار بالکان را شامل میشوند.
ایشان اشاره کردند که پروژههای مهمی بوسنی با بریتانیا و بانک توسعه اروپا و امریکا در این زمینه انجام داده است
در انتهای این جلسه نیز با پرسش و پاسخ حضار به صرف ناهار ختم شد و سپس جلسات B۲B تجار ایرانی با مهمانان خارجی آغاز شد.