به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره فرهنگ کار گفت: متأسفانه در حوزه کار فرهنگ سازی نشده است، جوانان ترجیح میدهند به سمت کارهای آسان تربروند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کارخانهای که تولید حوله دارد درمشهد نیازمند نیروی کار است گفت: این کارفرما تقاضای ۲۵۰ نفر نیروی کار دارد,، اما تا کنون جذب نکرده است چرا که نگاه جوانان به کار تغییر کرده است.
فعال کارگری افزود:زیرساخت نیروی کار فراهم نشده است. دلالی و فروش کالا به صورت واسطهای و مشاغل غیررسمی در بعضی موارد از کار رسمی بیشتر است به همین دلیل نیروی کار به سمت کارهای تولیدی و خدماتی و... نمیرود.
ابوی با بیان اینکه حقوق و درآمد کارگران جوابگو زندگی نیستبه همین دلیل مشاغل غیررسمی با حقوق بالاتر از وزارت کار را ترجیح میدهند گفت:در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی برای جذب نیرو، نیروهای تحصیل کرده را جذب میکنند,، اما هنگام عقد قرار داد کار، آنها را کارگر صفرتلقی میکنند و حقوق کارگران صفر و ساده را به او میدهند.
وی گفت:با این شرایط، اما امسال افزایش مزد، کارگران را نسبت به گذشته دلگرمتر کرده است. کسانی که از طریق مشاغل غیر رسمی درآمدی بین شش میلیون تا هفت میلیون تومان داشتند با واقعیتر شدن دستمزدها، به کار در کارخانه راغب شده اند، چون علاوه بر بهبود دستمزد، از بیمه و آتیه هم برخوردار میشوند.
وی با بیان این که در حال حاضر ۹۹ درصد کارفرمایان در جست وجو نیروی کار هستند، ولی هزینه آموزش برای کارفرما نمیدهند گفت: آموزش برای کارفرمایان به صرفه نیست، به همین دلیل کارگران خود را به جای طولانی مدت، قرارداد کوتاه مدت منعقد میکنند، مگر برخی مشاغل مثل پتروشیمیها یا جوشکاری در اعماق دریا که دورههای مخصوص خود را دارد و کارفرما بابت آموزش آن هزینه میکند.