به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه در آستانه برگزاری دهمین کنفرانس بازبینی معاهده منع اشاعه هستهای بیانیهای در ارتباط با این کنفرانس صادر کرده است.
به گزارش منابع خبری، جو بایدن در بخشی از این بیانیه به مسئله مذاکرات رفع تحریمها با ایران پرداخته و گفته است: «ایالات متحده مصمم است از طریق قدرت الگویی خود رهبری کند. ما از طریق دیپلماسی- با هماهنگی شریکان و متحدانمان در منطقه طرحی برای بازگشت دوجانبه به اجرای کامل برجام تدوین کردهایم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نمیکند.»
بر اساس این گزارش، مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
گفتنی است که نشست بازنگری ان پی تی در حالی برگزار میشود که آمریکا تنها کشوری است که تاکنون از بمب اتمی در جنگ استفاده کرده است.
روز ششم آگوست ۱۹۴۵، آمریکا نخستین بمب اتمی جهان را بر هیروشیما پرتاب کرد و ضمن نابودی این شهر، ۱۴۰ هزار نفر کشته شدند. این کشور تنها سه روز بعد، بمب دوم را بر روی شهر ناگازاکی پرتاب کرد که طی آن ۷۰ هزار نفر دیگر به خاک و خون کشیده شدند.
قدرت بمب اتمی که در شهر هیروشیما منفجر شد معادل ۱۵ هزار تن و قدرت بمبی که روی ناگازاکی انداخته شد معادل ۲۱ هزار تن تیانتی بوده است. دمای زمین در لحظه انفجار بمب به ۴ هزار درجه رسید و باران رادیواکتیوی بر روی دو شهر هیروشیما و ناگازاکی فرود آمد. نجات یافتگان از بمباران اتمی این دو شهر نیز سرانجام خوشایندی نداشتند و اغلب با سرطانهای تیروئید، سینه و دیگر انواع سرطانها مواجه شدند.