آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۲۵۶۷۹
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

۴ مطالبه مهم فعالان بورسی از دولت/ فاصله ارز نیمایی با بازار آزاد حذف شود

کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش سود بانکی، قاعده گذاری انتشار اوراق، حذف هر گونه قیمت گذاری دستوری و تعیین وضعیت فاصله نرخ نیمایی با نرخ بازار آزاد، اصلی‌ترین مطالبات اهالی بازار سرمایه است.

همایون دارابی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص چالش‌هایی که بورس را از خود متاثر کرده است، گفت: یکی از آسیب‌هایی که بورس را در سال‌های گذشته تحت فشار قرار داده و اینک نیز بورس از همین موضوع رنج می‌برد؛ مساله فاصله بین ارز نیمایی و ارز بازار آزاد است. با اینکه انتظار می‌رفت این شکاف پر شود تا شرکت‌های بورسی از این محل کمتر متضرر شوند، اما متاسفانه مساله همچنان به قوت خود باقی است و حل این موضوع یکی از اصلی‌ترین مطالبات فعالین بازار به شمار می‌رود.

وی در ادامه خاطر نشان شد: با توجه به اینکه دولت امسال معافیت مالیاتی صادراتی را حذف کرده و نرخ ارز در بازارآزاد تا نیما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد فاصله دارد وقتی شما وارد بحث صادرات می‌شوید در حدود ۵۰ درصد از دارایی شما براساس این دو موضوع تحت تاثیراتی منفی قرار می‌گیرد لذا میل و اشتیاقی برای ورود به عرصه تجارت خارجی و صادرات باقی نمی‌ماند.

وی در این باره تصریح کرد: این مورد ازجمله فجایایی محسوب می‌شود که اینک بازار را به شدت از خود متاثر کرده وشاهد اثرات منفی آن روی سرمایه گذاری در تولید و بخش صادرات هستیم. حل این موضوع و چالش مهم قطعا به نفع صادراتا و اقتصاد کشور تمام می‌شود.

همایون دارابی خاطر نشان کرد: در صورتی که دولت و بانک مرکزی برای این موضوع تصمیم عاجل و درستی اتخاذ نکند قطعا ر ماه‌های آینده منجر به افزایش نرخ ارز می‌شود. وقتی اقتصاد رمقی ندارد و صادر کننده خود را در معرض مالیات می‌بیند و بعضا باید جریمه بدهد، میلی برای باقی ماندن دراین عرصه نمی‌ماند، لذا یا سرمایه از کشور خارج می‌شود یا هدف نهایی بازی سرمایه در بازار‌های دلالی وسوداگری خواهد بود.

کارشناس بورس در خصوص چالش بعدی که سال هاست بورس را دچار تکانه‌های بیشمار منفی کرده توضیح داد و گفت: قیمت گذاری دستوری نه تنها در بورس، بلکه در بخش‌های مختلف اقتصادی سال هاست قربانی می‌گیرد. بی شک می‌توان گفت قیمت گذاری دستوری عامل اصلی نابودی صنعت کشور به شمار می‌رود، موضوعی که علی رغم تاکید کارشناسان بر عبور سریع از آن، در سال‌های گذشته توسط دولت‌ها اجرا شده و متاسفانه این روال همچنان ادامه دارد.

وی در این باره خاطر نشان کرد: در سال‌های مختلف بخصوص در دهه نود قیمت گذاری دستوری اقتصاد ایران را به شدت آسیب زا کرده است بنابراین دولت سیزدهم که بنای کار کردن، ایجاد اصلاحات و تغییرات اساسی در عرصه اقتصاد کشور را دارد این موضوع را باید از خود کلید بزند و قاطعانه مانع هر گونه قیمت گذاری دستوری در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور شود.

همایون دارابی با اشاره به چهار مطالبه اصلی فعالان بازار سرمایه از دولت، گفت: فعالان بورس از دولت سه مساله اساسی را مبنای مطالبه خود قرار داده اند که توجه دولت به این موارد می‌تواند زمینه ساز رشد و رونق بورس و شرکت‌های تولیدی و صادرات محور بورسی شود. کاهش سود بانکی، قاعده گذاری انتشار اوراق، حذف هر گونه قیمت گذاری دستوری و تعیین وضعیت نرخ نیمایی با فاصله‌ای که با نرخ بازار آزاد دارد. فعالان بورس امیدوار هستند دولت در سه سال باقی مانده از عمر خود راهکار سازنده‌ای برای ایجاد تحولاتی مثبت در بورس و به تبع آن اقتصاد اجرا کند، در غیر این صورت باقی ماندن در وضعیت کنونی به نفع بورس و اقتصاد کشور منتهی نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار