به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر اکبریفرد سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان در این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله حسین (ع) گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان با نگاه خیرانه مرحوم علیرضا افضلیپور (بنیانگذار دانشگاه در کرمان) در سال ۱۳۴۹ تاسیس شد که سه ویژگی انحصاری (بنای خیرانه- معماری خاص دانشگاه- نامگذاری دانشگاه مزین به شهید باهنر و دانش آموختگی سردار قاسم سلیمانی) دارد.
وی تشریح کرد: این دانشگاه با نگاه خیرانه علیرضا افضلی پور و معماری خاص توسط معمار بینظیر مرحوم مهندس میرحیدر طراحی شده که در تلاش هستیم که معماری این مجموعه را به عنوان ثبت فرهنگی و ثبت میراثی انجام دهیم.
دکتر اکبریفرد با اشاره به سومین ویژگی دانشگاه افزود: این دانشگاه به نام شهید باهنر یکی از بزرگان ایران و انقلاب نامگذاری شده است و همچنین بارها شاهد حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دانش آموخته این دانشگاه در برنامههای دانشگاه بودیم که افتخار آفرینان این دانشگاه قلمداد میشوند.
سرپرست دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان با ۵۹۱ نفر عضو هیأت علمی، ۱۱ هزار دانشجو و حدود ۵۴۰ نفر یاوران علمی کار خود را انجام میدهد. افزود تمام دانشگاههایی که در استان هستند زمانی متعلق به این مجموعه بودند و خدارا شکر مراکز آموزش عالی و دانشگاههایی که در سایر شهرستانها هستند در شرایط بسیار خوبی قرار دارند.
رئیس دانشگاه معین استان ضمن اشاره به ظرفیتهای معادن و صنایع در شهرستانهای شمالی و استقرار قطب کشاورزی کشور در جنوب استان، استان کرمان را یکی از غنیترین استانهای کشور با ظرفیتی قابل توجه در داشتن منابع انسانی و مالی دانست.
وی افزود: انشاالله با ماموریتگرا کردن دانشگاهها، آمایش آموزش عالی استان محقق شود و بتوانیم برنامههایمان را بر سند دانشگاه اسلامی منتهی کنیم.
دکتر محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از معاون مالی و اداری وزارت علوم گفت: الحمدلله استان کرمان جامعه دانشگاهی نخبه، با پتانسیل و ظرفیت بالا دارد که میتواند حلال بسیاری از مسائل و مشکلات کشور باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاههای استان به خصوص در حوزه صنایع و معدن در شمال استان و در حوزه کشاورزی در جنوب استان دارای ظرفیتهای خوبی و فعالی هستند.
دکتر زاهدی گفت: متاسفانه با وجود این ظرفیتها در استان بسیاری از صنایع مشکلاتشان را به دانشگاههای تهران ختم میکنند که ما باید با دعوت از مدیران بتوانیم آنها را با توانمندهای استان آشنا کنیم تا صنایع استان از این ظرفیتها بهرمند و با دانشگاهها ارتباط بیشتری داشته باشند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود توانمندهایی که در استان است کمبودیهایی هم در استان وجود دارد که بعضی جاها این کمبودها کلیدی است.
وی تصریح کرد: که اگر بتوانیم یک آزمایشگاه مرکزی در استان کرمان احداث کنیم که تمامی امکانات آزمایشگاهی مورد نیاز جامعه دانشگاهی و حتی صنعتی را در آن مستقر کنیم این مساله به نفع کشور خواهد بود و در کنار احداث آزمایشگاه انتظار داریم اداره ملی استاندارد نیز بخش زیادی از ماموریتهای خود را که به بخش خصوصی واگذار میکند به این آزمایشگاه واگذار کند تا بتوانیم در پیشبرد اهداف جامعه دانشگاهی قدمی برداریم.
در ادامه روسای دانشگاههای استان در خصوص مسائل و مشکلات دانشگاه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
سپس دکتر علی خطیبی معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن جمع بندی گفت: انتخاب روسای مراکز آموزش عالی استان کرمان، به خوبی انجام شده است. تمامی این افراد دلسوز، زحمتکش و دغدغهمند هستند و مطرح کرد در بازدیدی که از دانشگاه جیرفت انجام شد، این مسئله به خوبی مشخص شد.
وی افزود: ظرفیت مجموعه آموزش عالی استان کرمان جزء فاخرترین مجموعههای آموزش عالی کشور است و لازم است ظرفیتهایی که هنوز در مدار تولید قرار نگرفته را به مرحله بهرهوری برسانیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مدیران تاکید کرد: باید ظرفیتها را به خوبی معرفی نمایند تا باعث تحول در اقتصاد آموزش عالی شوند.