گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ افزایش میزان تولید در کشور یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی محسوب میشود. این درحالی است که دولتهای مختلف در سالهای اخیر از مسئله تولید و صادرات غافل شده اند و حتی به حمایت از آن نیز نپرداختند که نتیجه این اقدام، حرکت سیل عظیم منابع مالی به سمت فعالیتهای غیرمولد بود. فعالیتهایی که نه تنها به توسعه اقتصادی کشور نمیپردازد، بلکه با بی ارزش کردن واحد پول ملی، به افزایش تورم در شبه پول هایی، چون طلا، سکه، خانه، اتومبیل و... منجر میشود و به طور کلی کمر تولید و صنعت را میشکند!
افزایش ۱۴۳۲ درصدی قیمت مسکن در ده سال!
این درحالی است که بر اساس اطلاعات برگرفته از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در اردیبهشت ۱۴۰۱ معادل ۳۶ میلیون و ۲۴۷ هزار تومان، سال ۱۴۰۰ معادل ۳۱ میلیون و ۲۹۶ هزار تومان، سال ۱۳۹۹معادل ۲۴ میلیون و ۲۹ هزار تومان، سال ۱۳۹۸ معادل ۱۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان، سال ۱۳۹۷ معادل ۸ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان، سال ۱۳۹۶ معادل ۴ میلیون و ۸۲۲ هزار تومان، سال ۱۳۹۵ معادل ۴ میلیون و ۳۷۲ هزار تومان، سال ۱۳۹۴ معادل ۴ میلیون و ۱۴۱ هزار تومان، سال ۱۳۹۳ معادل ۴ میلیون و ۱۷۶ هزار تومان، سال ۱۳۹۲ معادل ۳ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان، سال ۱۳۹۱ معادل ۲ میلیون و ۹۶۴ هزار تومان و سال ۱۳۹۰ معادل ۲ میلیون و ۴۱ هزار تومان بوده است.
این مسئله به آن معناست که طی ۱۰ سال گذشته تا به امروز، قیمت مسکن ۱۴۳۲ درصد رشد قیمتی داشته است که یکی از عوامل مهم این مسئله را میتوان به عدم توجه به تولید و صنعت و سرازیر شدن حجم زیاد پول و تسهیلات به سوی دلالی در این بخش دانست.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، عزمی بسیار جدی برای حمایت از فعالیتهای مولد اقتصادی شکل گرفته است. به طوری که آیتالله سید ابراهیم رئیسی؛ رئیسجمهور کشورمان نیز با بیان اینکه تولید یکی از محورهای اصلی خلق قدرت برای کشور است، افزود: دولت مردمی به تبعیت از تأکیدات مقام معظم رهبری و ضرورتهای توسعه اقتصاد کشور، حمایت از تولید، تلاش برای رفع موانع پیش روی تولید و تأکید بر توسعه صادرات را وظیفه خود میداند.
به گزارش دانشجو، مسئولان مختلف دولت سیزدهم در یک سال حضور خود بر صندلی مسئولیت، در کارگاهها و کارخانههای کوچک و بزرگ صنعتی کشور حضور پیدا کرده اند و با شنیدن درد دلهای صنعتگران، در جهت رفع مشکلاتشان تلاش میکنند.
چالش تولید، کمبود زمین است
این درحالی است که ما در آستانه هفته حمایت از صنایع کوچک قرار داریم و در همین راستا نیز علی رسولیان؛ معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با حضور در شهر اصفهان از صنایع کوچک و بزرگ این استان بازدید کرد و در جریان مشکلات و چالشهای صنعتگران قرار گرفت. وی در ابتدا با حضور در شرکت داروسازی رها، از خط تولید انواع داروها بازدید کرد. رسولیان در مورد این بازدید در گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: ما خدمت مردم شریف استان رسیدیم و صبح بازدیدی را از واحد تولیدی و دانش بنیان دارو داشتیم که بیش از ۱۵۰ نوع محصول دارویی را تولید میکنند و بیش از ۳۵۰ نفر هم به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و یک مرکز طرح توسعه خوب هم وجود دارد که برنامه افزایش محصول و توسعه در آن انجام میگیرد. علاوه بر آن نیز محصولات جدید دارای فناوری در اینجا تولید میشود.
وی ادامه داد: مشکل این مجموعه، چالش بخش عمدهای از صنایع کوچک ما است و آن هم بازه زمانی تامین مالی سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی است. این چالش را از طریق صندوق نوآوری شکوفایی و همچنین منابع داخلی بانکها و طرح جدیدی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان طرح تامین مالی زنجیرهای دنبال میکند، امیدوارم بخشی از مشکل این بنگاه خوب را حل کند.
رسولیان در پایان گفت: موضوع دیگر، بحث کمبود زمین است. یکی از اتفاقات خوب در این واحد، این است که امکان توسعه دارند و فروش خوبی صورت میگیرد و همچنین امکان تولید محصولات جدیدی را دارند. اما برای اینکه این توسعه را انجام دهند، نیازمند زمین هستند که محدودیتهایی وجود دارد و امیدواریم با اراضی که در اینجا وجود دارد و قابلیت استفاده صنعتی هم ندارد، بتوانیم از آنها، بهره برداری صنعتی کنیم تا مشکل واحد به نوعی حل شود.
"انتخاب" در کاهش واردات اثرگذار بود
در ادامه این بازدیدها، رسولیان با حضور میان کارکنان گروه صنعتی انتخاب قرار گرفت و از خط تولید انواع لوازم خانگی اسنوا دیدن کرد. رسولیان در مورد این بازدید نیز در گفتگو با دانشجو بیان کرد: در کنار فعالین خوب اقتصادی استان اصفهان بودیم و علاوه بر آن در رویداد مبادله فناوری حضور یافتیم. بنای ما این بود که از برخی از واحدهای دانش بنیان و واحدهایی که در افزایش عمق تولید داخل و رفع نیازهای کشور نقش موثری داشتند و در کاهش واردات اثرگذار بودند هم بازدید کنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به بازدیدش از مجموعه انتخاب و واحد تولید یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و قطعات آن گفت: گروه صنعتی انتخاب طرحهای توسعه و مراکز تغییر خوبی را ایجاد کرده است. این مجموعه متناسب با نیازهای کشور و پیشرفت تکنولوژی در دنیا حرکت میکند و قطعات جدیدتر و مورد تقاضای مشتریان در حال تولید است. طرحهای توسعه خوبی در مجموعههای انتخاب انجام میشود که امیدواریم تا بتوانیم زمین و همچنین اماکن مورد نیاز آنها را فراهم کنیم.
تبدیل واحدهای راکد به واحد فعال
رسولیان ادامه داد: یک کار بسیار خوبی که مجموعه انجام میدهد این است که واحدهای که راکد در شهرکهای صنعتی را انتخاب میکنند و آنها را به واحدهای فعال و با تولیدات جدید میکنند که این هم کار بسیار ارزشمندی است. توافق کردیم که واحدهای راکد حوزه صنایع لوازم خانگی سطح کشور را به گروه صنعتی انتخاب معرفی کنیم تا بتوانند در این حوزه ورود کنند.
معاون وزیر صمت در پایان سخنان خود اظهار داشت: یک اقدام بسیار خوبی که در این مجموعه مورد رضایتشان بود، بحث شناسه کالا است که ابتکار وزارت صنعت، معدن و تجارت به تاکید آقای وزیر صورت گرفت و این کار به شدت با قاچاق کالا مبارزه میکند و محصولات غیر کیفی و به طور کلی محصولاتی که جایگاه مناسبی را ندارد و ممکن است به صورت قاچاق تولید شود و یا غیر استاندارد باشند را شناسایی میکند و امیدوارم ما شاهد توفیق بیشتر و افتخار بیشتر این واحد برای کشور عزیزمان باشیم.