کد خبر:۱۰۲۷۱۷۷

قطر اولین جنگنده تایفون را از انگلیس تحویل گرفت

مقامات قطر اولین جنگنده تایفون سفارشی خود را در مراسمی از انگلیس تحویل گرفتند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دولت قطر اولین جنگنده «تایفون» سفارشی خود را از شرکت «بی‌ای‌ئی سیستمز» انگلیس تحویل گرفت. «خالد بن محمد العطیه» وزیر دفاع قطر روز گذشته با حضور در مقر این شرکت در شهر «فارنبرو» انگلیس در مراسم تحویل این جنگنده حضور یافت.

به نوشته وبسایت دیفنس عربیک، در مراسم تحویل این جنگنده، «جسام المناعی» فرمانده نیروی هوایی ارتش قطر نیز حضور داشت. این جنگنده قرار است در ماه جاری میلادی به دوحه منتقل شود و ۲۳ فروند دیگر نیز در بازه‌های زمانی مشخص شده تحویل نیروی هوایی قطر خواهد شد.

به گزارش رسانه‌ها، ارتش قطر قصد دارد از این جنگنده‌ها برای تأمین امنیت بازی‌های جام جهانی فوتبال که از ۲۰ نوامبر آغاز می‌شود، بهره ببرد.

قطر و شرکت «بی‌ای‌ئی سیستمز» انگلیس در دسامبر ۲۰۱۷ قراردادی برای خرین چندین جت آموزشی پیشرفته هاوک و جنگنده‌های تایفون و ارائه یک سرویس پشتیبانی خدماتی شش ساله امضاء کردند.

علاوه بر این، یک یادداشت تفاهم نیز بین دولت‌های قطر و انگلیس برای ارائه خدمات پشتیبانی از جمله ایجاد اسکادران‌های مشترک تایفون و هاوک برای ارائه آموزش برای خلبانان و تکنسین‌ها در نیروی هوایی سلطنتی انگلیس امضا شده است.

جنگنده چند ملیتی تایفون پروژه مشترک چهار کشور اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، ایتالیا و اسپانیا و به نوعی ستون فقرات نیروی هوایی ناتو در اروپا به شمار می‌رود. فرانسه نیز در ابتدا در این پروژه حضور داشت، اما سپس تصمیم گرفت جنگنده خود به نام «رافال» را بسازد.

تاکنون این هواپیما در نیروی هوایی انگلیس، ایتالیا، اتریش، آلمان، اسپانیا، عمان و عربستان سعودی به خدمت گرفته شده و دولت کویت نیز در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۸ فروند جنگنه تایفون به ارزش هشت میلیارد دلار را سفارش داد که تاکنون شش فروند از آن را تحویل گرفته است. در مجموع تا سال ۲۰۱۹ تعداد ۶۲۳ فروند از این جنگنده تولید یا ثبت سفارش شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار