به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا مقدسی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت در گمرک جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه گمرک از بیرون به عنوان پیشانی تجارت خارجی کشور شناخته میشود، تاکید کرد، گمرک سومینمنبع درامدی دولت محسوب میشود، علاوه بر اینکه صیانت از سلامت عمومی جامعه از جمله وظایف مهم گمرک است، بررسی وتطبیق مجوزهای وارداتی یکی از کارکردهای مهم نظارتی مرزبان اقتصادی کشور است.
وی افزود، در حوزه بین الملل نیز گمرک ایران موظف است که تشریفات گمرکی را مطابق استاندارهای بین المللی سرعت بدهد. این درحالی است که علاوه بر قانون امور گمرکی و قانون مقررات صادرات واردات باید قوانین و مقررات مختلفی را در دستور کار قرار دهد. ۲۷ سازمان در تجارت خارجی ذیمدخل هستند، از سوی دیگر گمرک ایران با ۱۳ رویه از بازارچههای مرزی تا ورود موقت رو به رو است. علاوه بر این باید توجه داشت که مقررات این حوزه نوسان زیادی دارد و در کوتاهترین زمان باید هماهنگی از سوی گمرکات انجام شود.
به گفته مقدسی، علاوه بر حقوق گمرکی، سود بازرگانی نیز توسط هیئت وزیران مصوب میشود. همچنین مالیات ارزش افزوده واردات از گمرک اخد میشود. برای اولین بار میزان وصول ارزش افزوده با ماخذ ۹ درصد در گمرکات از حقوق گمرکی پیشی گرفته است. دلیل این موضوع نیز کاهش عوارض گمرکی از ۴ به یک درصد بوده است.
وی افزود، ۱۸۰۰ ردیف وارداتی نیازمند مجوز استاندارد و ۲۰۰۰ ردیف دیگر نیز نیازمند مجوزهای وزارت بهداشت و سازمان غذا ودارو است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به ابلاغ شروع به کار ۷ منطقه ازاد جدید گفت: باید تاکید کرد، قبل از اینکه مصوبهای درباره هرگذرگاه مرزی از جملهمناطق آزاد ایجاد شود، باید زیرساخت و نیروی انسانی لازم مربوطه لحاظ شود.