به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «محمد مخبر» روز شنبه در جریان بازدید از مرز خسروی شهرستان قصرشیرین استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امکانات خوبی در مرزهای کشور برای تسهیل در تردد زائران اربعین فراهم شده است، از مردم خواست از این امکانات استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در مرز خسروی امکانات خوبی فراهم شده و از زوار میخواهم اولویت را به تردد از این مرز بدهند چرا که هم نزدیکتر است و هم امکانات بهتری در آن مستقر شده است.
معاون اول رییس جمهور با قدردانی از زحمات کشیده شده در مرز خسروی برای تسهیل در تردد زوار اربعین، گفت: در بازدید انجام شده شاهد ایجاد امکانات بسیار خوبی بودیم و این مرز اکنون آمادگی کامل برای تردد زوار اربعین را دارد.
مخبر با تاکید به تنظیم زمان از سوی زوار اربعین به آنها توصیه کرد مرزی را برای تردد انتخاب کنند که امکانات بیشتر و زحمت کمتری برای آن داشته باشد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به گرمای هوا و ازدحام جمعیت و محدودیتهایی در این ایام مناسبتی، گفت: دولت برای تردد زوار اربعین بسیار وقت گذاشته و رییس جمهور هم اصرار دارد سفر زوار آسان، ایمن و ارزان انجام شود.
مخبر با بیان اینکه اربعین حرکتی مردمی است و دولتی نیست، افزود: دولت موظف است هرچه در توانش هست برای تردد زوار کمک کند و تسهیلگری نماید، اما خود مردم نقش اساسی در این مراسم معنوی دارند.
وی در مورد محدودیت تردد در مرزها در ایام اربعین نیز گفت: هیچ محدودیتی برای تردد در مرزهای کشور وجود ندارد و زوار از هر مرزی که علاقمند باشند میتوانند تردد کنند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت میگرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب میکنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.