کد خبر:۱۰۲۹۴۴۵

زخم عتیق به نمایش درآمد

نخستین شب سوگواره آیینی «زخم عتیق» با حضور سیدمحمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، حسین مسافر آستانه دبیر و مدیرکل اسبق مرکز هنر‌های نمایشی و برخی از مدیران و پیشکسوتان بنیاد فرهنگی روایت فتح در محوطه باز این بنیاد با استقبال مردم و مخاطبان برگزار شد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این مراسم حسین مسافر آستانه با اشاره به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد تعزیه و پیوند عموم جامعه با فرهنگ عاشورایی گفت: تعزیه ازجمله هنر‌های خاص ایرانی است که نظیرش در هیچ کجای دنیا وجود نداشته هرچند خیلی از کشور‌ها به تقلید از ایران گروه‌های تعزیه تشکیل دادند، ولی متأسفانه در کشور ما همچنان به‌عنوان هنر خودجوش باقی‌مانده است.

از تعزیه می‌توان به‌عنوان عامل اصلی پیوند مفاهیم عاشورایی با جامعه نام برد یعنی قشر‌های ما از هر نوع تفکری در تعزیه یک وجه مشترک دارند و آن پیوندشان با فرهنگ عاشورا است که آن را تأثیرگذار و ماندگار کرده است. تأثیرگذاری تعزیه از انواع گونه‌های نمایشی دیگر به‌مراتب بیشتر است، ولی ما تعزیه را در مناسبت‌های محدود و به حال خودش رها کردیم و متأسفانه این هنر پویا را به دست فراموشی سپرده‌ایم در حالی که می‌توان در طول سال با محتوا‌های منحصربه‌فردی، چون فکاهی و اجتماعی که از قدیم در تعزیه بوده و از آموزه‌های اجتماعی با تأثیرگذاری بسیار بالا حتی در قشر کودک و نوجوان وجود دارد استفاده کنیم و به نظرم بسیار حیف است چنین ظرفیت عظیمی را تنها به‌عنوان هنر مناسبتی بهره‌برداری کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار