به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدعلی زنگنه اسدی گفت: در همین راستا دانش آموختگان دانشگاهها باید بتوانند با نگاه علمی هم در مرز دانش حرکت و به تولید و توسعه علمی کشور اقدام کرده و در نتیجه نقش قابل ملاحظهای در رشد علمی کشور داشته باشند و هم از نقطه نظر رفع نیازهای تحقیقاتی و مسائل و چالشهای بخشهای مختلف جامعه حرفی برای گفتن داشته باشند.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: این محقق نمیشود مگر با آموزش پژوهش محور و پژوهش آموزش محور به صورتی که در دانشگاه پژوهشهایی رقم بخورد که دانشجویان در آن حضور داشته باشد و شاگرد پروری در مفهوم حقیقی آن تحقق پیدا کند.
دکتر زنگنه اسدی ادامه داد: امروزه دانش آموختگان دانشگاه باید درحوزههای فرهنگی، علمی- آموزشی، علمی-پژوهشی و علمی -فناوری حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند آینده خوبی برای خود و کشور رقم بزنند.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: با این نگاه ما اسناد بالادستی را در برنامه کاری خود قرار داده ایم که مهمترین آنها سند دانشگاه اسلامی است.
دکتر زنگنه اسدی با تاکید بر اینکه این سند ماموریتهایی را به حوزههای معاونتهای چهارگانه در حیطه فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و فناوری به دانشگاهها محول کرده است، اظهار داشت: برنامه راهبردی دانشگاه حکیم سبزواری بر مبنای این ماموریتها تدوین و طراحی شده است تا بتوانیم سند اسلامی شدن دانشگاهها را در این دانشگاه عملیاتی و اجرایی کنیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه حکیم سبزواری در این نشست گفت: مجوز احداث صد واحد خوابگاه متاهلی از هیات امنای دانشگاه اخذ و مکان یابی این واحدها انجام شده و با رایزنی صورت گرفته خیری هم برای برای ساخت مشارکتی خوابگاهها اعلام آمادگی کرده است.
دکتر رسول شادنیا ادامه داد: در راستای تسهیل ازدواج دانشجویی کلبه ازدواج در دانشگاه ایجاد شده است که در واقع مشاورههای قبل، حین و بعد از ازدواج را در بر میگیرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه فعالیتهای برای مهارت آموزی دانشجویان در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: در همین راستا بازارچه تولیدات دانشجویی در دانشگاه راه اندازی خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: دفتر ارتباط خانواده با دانشگاه به عنوان پلی بین دو نهاد مقدس و اثرگذار خانواده و دانشگاه در دانشگاه حکیم سبزواری کار خود را شروع کرده است.
وی افزود: طی تفاهم نامهای که بین دانشگاه و فدراسیون هندبال به امضا رسید، اولین آکادمی هندبال دانشجویی در دانشگاه حکیم سبزواری راه اندازی شد و هم اکنون فعالیت خود را آغاز کرده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: همچنین با توجه به ظرفیتهای ورزشی دانشگاه و شهرستان در دو ورزش زورخانهای و دارت، دو تفاهم نامه همکاری با فدراسیون زورخانهای و انجمن دارت به امضا رسیده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این نشست با اشاره به اینکه این معاونت سه رسالت کلی در دانشگاه بر عهده دارد، گفت: نخست به دنبال تکمیل زنجیره فناوری در دانشگاه حکیم سبزواری و گسترش این زنجیره در شهرستان سبزوار و شهرستانهای اطراف سبزوار هستیم.
دکتر محمد ابراهیم حاجی آبادی افزود: سه حلقه این زنجیره را مرکز رشد واحدهای فناور، مرکز کارآفرینی و نوآوری و پردیس علم وفناوری تشکیل میدهند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه افزود: پیش بینی میکنیم با تکمیل زنجیره فناوری چیزی حدود ۴۰ درصد فارغالتحصیلان دانشگاه را در واحدهای فناور دانشگاه جذب کنیم.
دکتر حاجی آبادی با اشاره به اینکه رسالت دوم حوزه فناوری، رفع مسائل و چالشهای پژوهشی منطقه و ملی است: این موارد در قالب قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت، پایاننامهها و رسالههای کاربردی تعریف میشود.
وی با اشاره به افزایش رقم قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه، گفت: در پنج ماه اول سال، رشد حدود ۵ برابری را نسبت به همین زمان در سال گذشته در رقم قراردادهای ارتباط با صنعت شاهد بوده ایم و امیدواریم این عدد تا پایان ۱۴۰۱ رقمی بالغ بر ۸ میلیارد تومان شود.
دکتر حاجی آبادی با تاکید بر اینکه حوزه سوم فعالیت معاونت پژوهش، حرکت در مرزهای دانش، مرجعیت علمی و برگزاری همایشهای علمی است، گفت: سرانه تولید مقاله پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه در نشریات معتبر بین المللی به ازای هر عضو هیات علمی عددی حدود ۲ است که این عدد به سرانه کشوری نزدیک است و شرایط خوبی داریم.
دکتر حاجی آبادی خاطرنشان کرد: دانشگاه حکیم سبزواری معین علمی تمام صنایع منطقه است؛ این دانشگاه میتواند برای شرکتها و صنایع مشاوره خوبی باشد برای طی کردن مسیر دانش بنیان و واحد تحقیق و توسعه هر شرکتی در شهرستان سبزوار باشد