به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، قیمت نفت برای دومین روز در معاملات امروز به علت ترس از کاهش تقاضا برای سوخت ناشی از رکود قابل پیش بینی در سراسر جهان، کاهش یافت. پیش بینی رکود با افزایش نرخ بهره به صورت فراگیر از سوی کشورها، بیشتر شده است.
همچنین افزایش ارزش دلار، توانایی مشتریان مالک ارزهای دیگر برای خرید نفت خام را محدود کرده است.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۸۳ سنت کاهش ۸۵.۳۲ دلار فروخته شد. نفت برنت تا ۸۴.۵۱ دلار کاهش یافته بود که کمترین میزان از یک ژانویه به شمار میرود.
هر بشکه نفت خام آمریکا با ۷۱ سنت کاهش ۷۸.۰۳ دلار معامله شد. WTI تا ۷۷.۲۱ دلار هم کاهش یافته بود که کمترین میزان از ۶ ژانویه به شمار میرود.
هر دو شاخص نفتی در روز جمعه حدود ۵ درصد از ارزش خود را از دست داد.
شاخص دلار که ارزش دلار را برابر سبدی از ارزهای مهم میسنجد، در روز دوشنبه به بالاترین رقم در ۲۰ سال گذشته رسیده است.
هرچه ارزش دلار بالاتر میرود، تقاضا برای کالاهایی که با دلار قیمت گذاری میشوند، کاهش مییابد.
بانکهای مرکزی در چندین کشور مصرف کننده نفت از جمله آمریکا، بزرگترین مصرف کننده نفت خام در جهان، نرخ بهره را برای مقابله با تورم افزایش دادند. این افزایش نرخ بهره میتواند منجر به رکود اقتصادی شود.
اختلال در بازار نفت به علت جنگ روسیه و اوکراین و با توجه به تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه در ماه دسامبر مقداری تقویت قیمت نفت را به همراه داشته است.
راسل هاردی، مدیر اجرایی شرکت ویتول گفت، با توجه به اینکه انتظار میرود محصولات نفتی روسیه به آسیا و خاورمیانه سرازیر شوند، در حالی که تولیدات آنها به سمت اروپا میرود، روند انتقال محمولههای سوخت تحت تأثیر قرار گرفته است.
وی در کنفرانسی در سنگاپور گفت، انتظار میرود بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت خام آمریکا به سوی اروپا روانه شود تا اروپا شکاف ناشی از عدم عرضه روسیه را پر کند.