گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، طبق برنامه زمانبندی شده در کارگروه رفع موانع تولید قرار بود آذر ماه سال گذشته متولیان کارخانه متعهد شدند نیمه ابتدای سال ۲۵۰ نفر و نیمه دوم نیز همین تعداد و در مجموع ۵۰۰ نفر تا پایان سال ۱۴۰۱ در کارخانه مشغول به کار شوند.
اما انتظارات برای عملی شدن وعدههای مالکان آزمایش به جایی نرسیده است و آزمایش با همان محصول نخست و اشتغال زایی برای بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در حال ادامه فعالیت در بخش کوچکی از فضای چندین هکتاری کارخانه است.
محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس در این بار میگوید: با توجه به بازدید سرزده رئیس جمهور از کارخانه آزمایش مرودشت در جریان سفر استانی به فارس در مهرماه سال گذشته این انتظار وجود داشت که این کارخانه با بیش از یک خط فعالیت کند که این اتفاق هنوز نیفتاده است و وضعیت فعلی رضایت بخش نیست.
ایمانیه با اشاره به رکود حاکم بر تعدادی از صنایع فارس به مواجه با برخی مسائل و مشکلات تصریح کرد: به منظور حل مشکل این صنایع و بازگشت آنها به چرخه تولید تلاشها و اقداماتی را در دستور کار قرار داده ایم.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: در شهرکهای صنعتی استان در این زمینه مشکلات متعددی داشتیم که به واسطه اقدامات انجام شده مشکل ۲۰۰ واحد تولیدی حل و فصل شد و امیدواریم تا پایان سال تعداد قابل توجهی از صنایع راکد به چرخه تولید بازگردند.
بیشتر بخوانید:
ایمانیه ادامه میدهد: در استان فارس نماد رکود در صنعت و تعطیلی کارخانهها در چند کارخانه مشهود بود از جمله میتوان به کارخانه آزمایش، کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (آی تی آی)، کارخانه آزمایش، کارخانه روغن نباتی شیراز، کارخانه قند ممسنی و کارخانه کاغذسازی زاگرس اشاره کرد.
وی اظهار داشت: برای حل مشکلات هر یک از این کارخانهها چندین جلسه با حضور مسئولان اجرایی و قضایی استان به شکل جدی برگزار شد که این جلسات منجر به حل مشکل دو کارخانه و از سر گیری تولید از سوی آنها شد.
استاندار فارس بیان میکند: همچنین به این نتیجه رسیدیم که یکی از این کارخانهها نیز باید به مزایده گذاشته شود تا هم بتواند بدهیهای خود را پرداخت کند و هم به شکل جدیدی فعالیت خود را آغاز کند.
مرتضی شریفی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، در این باره میگوید: مجموعه آزمایش تعهد داشتند تعداد مشخص شدهای اشتغال تا پایان شهریور ایجاد کنند، ما رصد میکنیم، اگر این اتفاق نیفتد با توجه به جلساتی که اخیرا برگزار شد، ابتدا حمایتهایی که دولت از آنها داشته، برداشته شده و بعد فرآیند قانونی تصمیم در مورد کارخانه طی شود.
شریفی با بیان اینکه تا آخر شهریور ظرفیت ۲۵۰ نفر را قول داده بودند، تصریح کرد: در فاز اول در مورد تعداد نفرات، به تعهد خود توجه نکردند، اما در ادامه که تا آخر شهریور تعهد داشتند، از آنها مطالبه میکنیم که اگر واقعا توانایی ندارند یا انگیزهای برای راه اندازی کارخانه وجود ندارد، فرآیند قانونی مزایده و واگذاری که یکسری مقدمات دارد، آغاز شود.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با تأکید بر اینکه درصورت عمل نکردن به تعهدات اقدامات قانونی، از جمله مزایده انجام خواهد شد، میافزاید: مسئله واگذاری کارخانه است، آزمایش چندین متقاضی دارد که تولیدکننده هستند و میتوانند آن را به تولید برسانند.
وی در خصوص فرجه زمانی در خصوص روشن شدن وضعیت کارخانه آزمایش میگوید: زمان دقیقی نمیتوان گفت، اما تمام تلاش خود را میکنیم، ما برای ۴ واحد باسابقه، (آزمایش روغن نباتی، آی تی آی، قند ممسنی) مداوم جلسه داریم و پیگیری میکنیم که به سرانجام مطلوبی برسند.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پاسخ به این پرسش که با توجه به شناختی که از سابقه متولیان کارخانه آزمایش وجود داشت، چرا یکسال به آنها فرصت داده شد؟ تصریح میکند: اکنون مهلت تمام و با مالکان آزمایش اتمام حجت شده است، این مهم بود که خودشان به میدان بیایند و متوجه شوند که اهل کار نیستند تا بعد مدعی نشوند که ما خودمان انجام میدادیم و چرا فرصت داده نشد.
شریفی ادامه میدهد: خودشان ادعا میکنند تا آخر سال احیا میکنند، اما با توجه به برنامه زمان بندی که ارائه دادند، تعداد اشتغال ابتدایی ۵۰ نفر بوده، اما بعد گفتند ۴۰ نفر، در مرحله بعد ۲۵۰ نفر و در آخر هم ۵۰۰ نفر بوده، و این تعداد با این شیوه، شدنی نیست. در هفته اول مهرماه، اولین جلسه پیگیری وضع آزمایش را تشکیل میدهیم.