به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، لیز تراس روز چهارشنبه به عنوان آخرین سخنران کنفرانس سالانه حزب محافظهکار در بیرمنگام ادعا کرد: ما به اندازه کافی در حوزه دفاعی هزینه نکردیم و بیش از حد به رژیمهای مستبد برای واردات انرژی ارزان وابسته شدیم.
وی با بیان اینکه غرب به موقع مقابل روسیه ایستادگی نکرد مدعی شد که دولت او اطمینان حاصل خواهد کرد که این اشتباه دوباره تکرار نخواهد شد.
نخست وزیر انگلیس ادامه داد: ما در حال انجام اقدامات قاطع برای تقویت امنیت انرژی خود هستیم. ما در حال افتتاح میادین گازی بیشتری در دریای شمال هستیم و انرژیهای تجدیدپذیر و هستهای بیشتری را به مردم ارائه خواهیم کرد.
او در حالی این سخنان را مطرح کرد که هزینه انرژی در انگلیس از ابتدای ماه جاری میلادی ۸۰ درصد افزایش یافته است. هم زمان نهاد ناظر بر عملکرد شرکتهای توزیع کننده انرژی در این کشور (آفجم) نسبت به خطر جدی کمبود گاز در فصل زمستان هشدار داده است. شبکه ملی برق انگلیس (ESO) هم پیشتر درباره احتمال قطعی برق در زمستان هشدار داده بود.
روزنامه انگلیسی تلگراف چندی پیش فاش کرد که کمبود انرژی در انگلیس در ماههای سرد سال حتمی است و دولت از هم اکنون هشدارهای قطع شدن برق در صورت عدم صرفه جویی را تهیه و آماده ارسال به مردم کرده است.
این تحولات درحالی رخ میدهد که شاخص تورم انگلیس طی یک سال گذشته ۱۰ برابر شده و مردم این کشور با بحران هزینههای زندگی مواجه هستند. دولت انگلیس که بر اثر تبعات خروج از اتحادیه اروپا و همهگیری کرونا، با رکود اقتصادی مواجه است، وضع موجود را به شرایط جدید ناشی از جنگ اوکراین نسبت میدهد. استدلالی که این روزها در نظر افکار عمومی رنگ باخته و خواستار برکناری دولت هستند.
نخست وزیر انگلیس در ادامه سخنرانی امروز خود به تحولات جنگ در اوکراین هم اشاره کردوگفت: «الحاق غیرقانونی خاک اوکراین توسط ولادیمیر پوتین، آخرین اقدام او برای براندازی دموکراسی و نقض قوانین بینالمللی است». وی افزود: «ما نباید تسلیم کسانی شویم که خواهان معاملهای هستند که زمینهای اوکراین را از بین ببرد.»
همهپرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد. بنابر نتایج نهایی، در جمهوری خلق دونتسک ۹۹.۲۳ درصد رایدهندگان، در جمهوری خلق لوگانسک ۹۸.۴۲ درصد، در منطقه ژاپوروژیا ۹۳.۱۱ درصد و ساکنان منطقه خرسون نیز با ۸۷.۰۵ درصد رای خواهان تبدیل شدن به عنوان بخشی از فدراسیون روسیه هستند.
پس از اعلام نتایج همه پرسی، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و رهبران جمهوریهای دونباس و مدیران طرفدار روسیه در مناطق زاپوریژیا و خرسون توافقنامههایی را درباره پذیرش این مناطق به فدراسیون روسیه امضا کردند.
نخست وزیر انگلیس پیشتر با صدور بیانیهای، همهپرسی یادشده را استفاده از زور وحشیانه توصیف و اعلام کرده بود که تغییر مرزهای اوکراین را بهرسمیت نمیشناسد.