به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، العهد الجدید از تداوم بازداشتها و اقدامات سرکوبگرانه آل سعود علیه ساکنان مناطق شرقی عربستان خبر داد و اعلام کرد که طی روزهای گذشته بیش از ۴۸ نفر که بیشتر آنها را طلبه و مبلغان تشکیل میدهند بازداشت شدهاند.
این درحالی است که ناصر القرنی فرزند مبلغ مشهور عوض القرنی اعلام کرد که از سوی مقامات سعودی تهدید شده است.
وی اعلام کرد که جانش در خطر است و مقامات به دنبال درخواست او برای آزادی پدرش، او را به شدت تهدید به زندان یا اعدام کردهاند.
بر اساس گزارشگران بدون مرز، هنوز دست کم ۳۲ روزنامه نگار در عربستان بازداشت هستند و روزنامه نگاران بازداشت شده در زندانهای آل سعود از بدرفتاری مسئولان سعودی رنج میبرند. علاوه بر این، دولت سعودی همچنان از کار هر رسانهای که مستقیماً به آن وابسته نیست جلوگیری میکند و محدودیتهایی را برای وب سایتها اعمال میکند.
وضعیت رسانهها در ۱۸۰ کشور جهان مورد ارزیابی قرار گرفت که بر اساس این ارزیابی عربستان با رتبه ۱۷۰ در پایینترین رتبه قرار گرفت.
عربستان سعودی بعد از ترور وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد آلسعود از نظر سرکوب آزادی بیان بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. از جمله سایر روشهای سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفت و آمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور میباشد.
پیش از این نیز نتایج پژوهش مرکز مطالعات و انتشارات «البیت الخلیجیّ» نشان داد؛ عربستان در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از نظر سرکوب، استبداد و جرائم مربوط به قتل شهروندان در رتبه نخست قرار دارد.
براساس این پژوهش، عربستان شاهد محاکمههای قضایی و بازداشتهای ظالمانه است و محاکمه دهها شهروند متهم درباره آزادی بیان نیز دارای ایرادهای حقوقی است.