به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات رفع تحریمها در گفتگو با رادیو «انپیآر» درباره تضمین این کشور برای عدم خروج دوباره از توافق احتمالی گفت: ما نمیتوانیم رفتار رئیسجمهور بعدی آمریکا را کنترل کنیم.
وی دراینباره مدعی شد: از همان روز اول آغاز گفتگوهای غیرمستقیم در مارس ۲۰۲۱، ما به آنها (ایران) گفتیم که نمیتوانیم آنچه که رئیسجمهوری بعدی انجام میدهد، را کنترل کنیم…توافق این بود، بنابراین اگر این چیزی است که ایران بر آن اصرار دارد، گفتگو فایدهای ندارد.
رابرت مالی در ادامه سیاست دولت این کشور برای مقصرجلوهدادن ایران در بهنتیجهرسیدن توافق مدعی شد: در ماه مارس توافقی روی میز بود… و همه طرفهای برجام با آن موافق بودند. سپس در طول تابستان. بعد دوباره ماه آگوست؛ و هر بار ایران برخی درخواستها و مطالبات جدیدی مطرح میکرد که بیشتر اوقات یا مطالباتی غیرواقعی بودند یا خارج از توافق هستهای.
با تجربه خروج دولت پیشین آمریکا از برجام، ارائه تضمین عدم خروج دوباره از توافق احتمالی، راستیآزمایی رفع موثر تحریمها و رفع ادعاهای پادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از مهمترین خواستهها و مطالبات ایران در مذاکرات رفع تحریمهاست.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی روز چهارشنبه از احتمال از سرگیری مذاکرات رفع تحریمها در اواخر آبان خبر داد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران اخیراً در گفتگو با شبکه ملی تلویزیون چین (CCTV)، گفت: ما به یک توافق خوب و عادلانه تمایل داریم. آمریکاییها باید تصمیم بگیرند به تعهدات خود عمل کنند. فکر میکنیم اگر آمریکاییها به تعهدات خود عمل کنند، تحریمها را بردارند و تضمینهای لازم را به ایران بدهند تا با نقض برجام، به تعهدات خود پشت پا نزنند، دستیابی به توافق خوب امکان پذیر است. این توافق جدیدی نیست، همان برجام است، لکن در برجام دو اشکال ایجاد شد. یکی اینکه آمریکاییها خارج شدند و دوم آنکه اروپاییها به تعهد خود عمل نکردند. اگر آمریکاییها و اروپاییها به تعهد خود عمل کنند فکر میکنم زمینه برای توافق خوب وجود دارد.
خبر اولیانوف درباره از سرگیری مذاکرات رفع تحریمها از اواسط نوامبر، در حالی منتشر شده که علی باقری، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران نیز روز چهارشنبه در تور اروپایی خود، در ملاقات با جمعی از ایرانیان مقیم مجارستان، با اشاره به آخرین روند تحولات مذاکرات رفع تحریم تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران آمادگی طرفها برای دادن تعهدات پایدار را عامل حصول سریع توافق و پایبندی به تعهدات را ضامن حفظ و استمرار توافق میداند».