به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگیهای محصول و کاهش هزینههای تولید در تضمین سلامت محصولات غذایی نیز موثر است.
این کار به روشهای مختلفی صورت میگیرد. برخی روشهای شیمیایی علاوه بر بازدهی پائین موجب کاهش سلامت محصولات غذایی نیز میشود در حالیکه امروزه راههای جایگزین مانند روشهای زیستی به سرعت در صنایع غذایی جهان رو به توسعه است. مانند استفاده از بیوکاتالیستها در فرآیند تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغنهای خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین و غیره.
علاوه بر این ها، استفاده از فرآوری زیستی در تولید مواد غذایی از بقایای گیاهی و مواد غذایی و بهبود کیفیت مواد غذایی با روشهای زیستی نیز مطرح است. کارشناسان معتقدند که فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم ویژگیهای محصول را بهبود میدهد و تضمینی برای سلامت این محصولات نیز هست.
بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای ۲۷۰ پروژه به دنبال توسعه فرآوری زیستی در تولید محصولات غذایی و کشاورزی است.
توسعه تولید روغن تولید محصولات غذایی (۱۰ پروژه) و نوشیدنیهای تخمیری (۱۰ پروژه)، توسعه استفاده از کاتالیستهای زیستی در تولید نان و نوشیدنی لبنی و غیر لبنی (۱۰ پروژه)، بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی (۲۰۰ پروژه)، فرآوری غلات و حبوبات (۲۰ پروژه)، فرآوری گوشت، شیر و لبنیات (۲۰ پروژه) اولویتهایی است که با اجرای آنها کیفیت محصولات کشاورزی و در نهایت غذای مصرفی مردم را ارتقا میدهد.