به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، پس از حمله هوایی گسترده روسیه به اوکراین، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین متعهد شد که تأمین پدافند هوایی اولویت شماره یک در همکاری دفاعی با اوکراین خواهد بود.
کاخ سفید نیز با انتشار بیانیهای، ضمن تائید گفتگو رؤسای جمهور اوکراین و آمریکا گفت که جو بایدن قول داده است که سیستمهای دفاع هوایی پیشرفته را در اختیار اوکراین قرار دهد.
در این بیانیه آمده است: «بایدن با رئیس جمهور زلنسکی صحبت کرد و متعهد شد که به حمایتهای لازم برای دفاع از کی یف، از جمله تأمین سیستمهای دفاع هوایی پیشرفته ادامه دهد.»
پیش از این، «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، در تلافی انفجاری که پل کلیدی اتصال روسیه به شبه جزیره کریمه را هدف قرار داد، تهدید به حملات «شدیدتر» علیه اوکراین کرده بود.
زلنسکی نیز پس از صحبت با بایدن در توییتی نوشت: «در حال حاضر دفاع هوایی اولویت شماره ۱ در همکاری دفاعی ما است.»
رئیس جمهور اوکراین گفت نیروهای روسیه بیش از ۸۰ موشک به شهرهای سراسر کشور شلیک کردهاند و روسیه نیز از پهپادهای پرتاب شده از بلاروس استفاده میکند.
رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با همتای اوکراینی اش، همچنین بر تعامل مداوم خود با متحدان و شرکا برای ادامه تحمیل هزینهها به روسیه (و) پاسخگو کردن روسیه برای جنگ در اوکراین تاکید کرد.
آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین سیل تسلیحات و کمکهای نظامی خود را روانه این کشور اروپای شرقی کرده است. هفته گذشته نیز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از ارائه بسته جدید ۱.۱ میلیارد دلاری کمک نظامی این کشور به اوکراین خبر داد. پیش از آن، مقامات آمریکایی آگاه از موضوع اعلام کرده بودند که دولت واشنگتن در حال آماده سازی بسته تسلیحاتی ۱.۱ میلیارد دلاری برای ارسال به اوکراین است.
در همین ارتباط نیز کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از کنگره درخواست کرده تا بیش از ۹ میلیارد دلار برای کمکهای بیشتر به اوکراین اختصاص دهد. «کارین ژان پیر»، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که این کمکها در ۲ بخش ۴.۵ میلیارد دلاری برای تقویت تواناییها و تجهیزات دفاعی و بخش دیگر برای تقویت توان اقتصادی اوکراین پرداخت میشود.
از زمان روی کار آمدن بایدن در کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۱، آمریکا بیش از ۱۵.۲ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است که اکثریت قریب به اتفاق این کمکها با آغاز درگیریها در اوکراین تخصیص داده شده است.
بزرگنمایی درگیریها در اوکراین و رساندن آن به حد رویارویی نظامی و ایدئولوژیک دو جبهه شرق و غرب، سیاستمداران غربی را وادار ساخته تا از هرچه دارند برای پیروزی در این جنگ بهره بگیرند.