به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، اتریش علیه اتحادیه اروپا پروندهای را به جریان انداخته و دلیل آن را طبقه بندی تولید برق هستهای و گازی در انواع انرژی پایدار ذکر کرده است. مقامهای این کشور اروپایی اقدام اتحادیه اوپا را "غیر مسئولانه و غیر منطقی" توصیف کرده اند.
براساس گزارشهای منتشر شده، وین پروندهای علیه اتحادیه اروپا تشکیل داده و به دنبال حمایت سایر پایتختهای اروپایی درمورد این رده بندی اتحادیه از گاز و انرژی هستهای به عنوان گزینههای سرمایه گذاری پایدار است. مشکل اتریش در واقع با این تعریف جدید اتحادیه اروپا از سرمایه گذاری سبز است.
از این رو دولت اتریش با تشکیل پرونده علیه بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) در پی آن است تا سایر کشورهای عضو را با خود همگام کند.
«لئونور گیواسلر» وزیر محیط زیست اتریش با اعلام این اقدام قانونی از طریق دیوان دادگستری اروپا، بر مواضع کشورش که میگوید برچسب سبز بر انرژی هستهای و گاز "غیر مسئولانه و غیر منطقی" است، تاکید کرد.
وی افزود: چیزی که من با تمام قدرتم در برابر آن مقاومت میکنم، تلاش برای جلوگیری از اقدامات پشت پرده پاک جلوه دادن انرژی هستهای و گازی است.
گیواسلر ابراز نگرانی کرد که سبز نامیدن گاز و طبقه بندی آن در انواع انرژیهای پایدار اعتبار اتحادیه اروپا را با توجه به سهم آن در گرم شدن کره زمین تضعیف کند. وی این اقدام را گمراه کننده توصیف کرد.
وزیر محیط زیست اتریش همچنین با اشاره به فجایع هستهای چرنوبیل و فوکوشیما انرژی اتمی را همراه با خطرات غیرقابل محاسبه و جبران ناشدنی دانست. اتریش نیروگاه هستهای ندارد.
اما پرسش اینجاست که برچسب سبز بر روی کدام نوع از انواع انرژی گذارده میشود؟ کمیسیون اروپا سال گذشته برخی از روشهای تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی، برق آبی و نیروی باد را به عنوان انواع سازگار با آب و هوا تعیین کرد. اما قرار است از تاریخ ژانویه ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۱) برخی تاسیسات گازی و هستهای نیز تحت عنوان پایدار طبقه بندی شوند.
گنجاندن این نوع انرژی در طبقه بندی مزبور میتواند سرمایه گذاریهای لازم را هم جذب کند. این در حالی است که این انرژیها از جمله انواع آلاینده زیست محیطی بشمار میروند؛ بنابراین علاوه بر اتریش، فعالان محیط زیست نیز از جمله "بنیاد صلح سبز" چالشهای قانونی جداگانهای علیه کمیسیون اروپا به راه انداخته و این اتهام را مطرح نموده اند که بروکسل خود ناقض قوانین آب و هوایی است.