به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در این نشست، محمد جوانبخت به خشکسالیهای سالهای اخیر و کاهش منابع آب اشاره کرد. وی همچنین اظهار داشت: وزارت نیرو پیگیر تمام طرحهای نیمه تمام و اولویت دار بوده و به جد به دنبال تامین اعتبار برای این پروژه هاست و با همان شدت پیگیرند که تمام پروژههای استانها که بدهی دارند و در طرحهای مختلف دارای اولویت هستند و مشکلات مالی دارند، معرفی نمایند تا برای حل آنها اقدام شود.
این مقام مسئول در ادامه به موضوع دریافت مطالبات شرکتهای آب منطقهای از شرکتهای آبفا و انسجام بین مدیران شرکتهای آب منطقهای و مدیران شرکتهای آب و فاضلاب در سطح استانها تاکید کرد.
جوانبخت همچنین در خصوص استفاده از کنتورهای آب برای مصارف مختلف و مدیریت مصرف توصیههایی ایراد کرد و افزود: با افرادی که چاهها را نصب کنتور مجهز ننمایند، طبق مقررات برخورد شود.
وی در پایان اشاره کرد: مدیران آب منطقهای موظفند کنترل دقیق بر منابع آب داشته باشند تا مدیریت مصرف به درستی صورت گیرد و به صورت شفاف مصارف آب کنترل شود.
تشریح مسائل مالی شرکتهای آب منطقهای
در ادامه این همایش معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در این نشست اظهار داشت: طبق برآوردهای صورت گرفته شرکتهای آب منطقهای بین ۱۵ تا ۲۰ هزارمیلیارد تومان اموال مازاد دارند و باید با برنامهریزیهای دقیق برای سال آینده تمامی شرکتهایی که مشمول این بند هستند، از این ظرفیت برای تامین منابع مالی بهره گیرند. هوشنگ ملایی افزود: در نشستهای تخصصی با سازمان برنامه و بودجه، موافقتهایی در زمینه اصلاح نرخهای بخش صنعت و شرب در زمینه اصلاح تعرفهها صورت گرفته و آماده دریافت پیشنهاد شرکتها در این زمینه هستیم. وی گفت: در تلاش هستیم تا زمینهای فراهم شود تا شرکتهای آب منطقهای همانند شرکت آب و برق خوزستان یا شرکت توسعه منابع آب و نیرو بتوانند از منابع داخلی خود در طرحهای تاسیسات آبی هزینه کنند و در این زمینه نشستهایی با سازمان برنامه و بودجه برگزار شده است.
وی همچنین افزود: عمده بخشهای درآمدی شرکتهای آب منطقهای در بخشهای صنعت و حق النظاره و ... است و تاکید میشود که با توجه به افزایش تورم، وصولیها با دقت نظر دریافت شود.
وی با اشاره به بزرگ شدن قراردادهای حجمی گفت: در حال حاضر حدود ۴۵ درصد از هزینه شرکتهای آب منطقهای صرف قراردادهای حجمی میشود که عمدتا تامین نیروی انسانی است و این خطری برای مجموعه به شمار میرود، چرا که بیش از دو و نیم برابر حقوق و دستمزد شرکت هاست و قراردادهای شرکت نهایتا باید برابر با حقوق و دستمزدی باشد که شرکتها میپردازند.
نگاه شرکتهای آب منطقهای نباید نگاه هزینهای باشد
معاون امور تلفیق و تنطیم گری شرکت مدیریت منابع آب ایران در این گردهمایی اظهار داشت: اگر دیدگاه ما اقتصادی و هزینهای باشد، سد برای آب شرب میسازیم در حالی که خطوط انتقال اجرا نشده است، سد برای کشاورزی میسازیم، ولی خطوط توزیع اجرا نشده و نتوانستیم مشکلات جامعه را با ساختن سد برطرف سازیم؛ در حالی که چنین نگاهی به هیچ وجه مورد قبول نیست.
وی تاکید کرد: باید در برنامه ریزیهای جدید به دنبال تغییر رویکرد بوده و نسبت به آسیبهای زیست محیطی، رویکرد پیشگیرانه را تقویت کنیم