به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: گزارشها حاکی از این است که اسرائیل اقدام روسیه در پرتاب پهپادهای انتحاری ساخت ایران به اوکراین را با دقت زیر نظر دارد و نگران آن است که مشابه این تسلیحات در جنگهای آتی، به سمت اسرائیل شلیک شود. نهادهای امنیتی اسرائیل بر این باورند که این پهپادهای انتحاری از سوی حزبالله و دیگر حامیان ایران، به شمالی اسرائیل پرتاب خواهد شد. رادیو اسرائیل، شبکه رادیو تلویزیون «کان» در این باره گفت نهاد امنیتی اسرائیل بر این باور است که پهپادهای مشابهی توسط حزبالله لبنان و دیگر دستنشاندههای ایران علیه اسرائیل بهکار گرفته خواهد شد. نگرانی از توانایی ایران در تولید پهپاد باعث شده که دفاع هوایی خود در شمالی را با سامانههای گنبد آهنین، و کمان دیوید، و موشکهای خدنگ تقویت کند.
تا همین اواخر، اسرائیل و ایالات متحده، تنها دو کشوری بودند که از طریق حمله این پهپادها علیه نیروهای اسرائیل و آمریکا در خاورمیانه، تجربه عملیاتی مقابله با پهپادهای ایرانی را داشتند.
علیرغم هشدار واشنگتن به ایران علیه صدور این تسلیحات، در ماه سپتامبر روسیه شروع به استفاده از پهپاد شاهد ۱۳۶ ساخت ایران کرد که ظاهرا صدها واحد آن را از تهران تحویل گرفته است.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین از اسرائیل خواهان سیستمهای دفاع هوایی شده و در مصاحبه ماه سپتامبر با سی. ان. ان. کشور یهود را جزو پنج کشوری یاد کرده که دارای فناوری لازم برای کمک به اوکراین علیه حملههای هوایی است. اما اسرائیل که میکوشد از روابط حساس خود با مسکو محافظت کند، از ارائه تسلیحات مهم دفاعی یا تهاجمی به کییف امتناع کرده است.
تایمز اسرائیل همچنین در تحلیل دیگری مینویسد: پهپاد ایرانی در دست روسیه نشان میدهد جنگ اوکراین تاکنون یک فاتح داشته است؛ ایران. جنگ اوکراین به حصول اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی یک کشور مشخص کمک میکند که نه روسیه است و نه اوکراین. این کشور، ایران است. این نقشآفرینی ایران، اعتبارش را بالا میبرد، تبلیغی برای صنایع تسلیحاتی کشور است و نفوذش در سوریه را تقویت میکند و اینها همه به هدف اصلی که بیاعتبار کردن ایالات متحده و قدرتهای غربی است، کمک میکند.
روسیه از پهپادهای ایران برای تخریب مقر کمپانی ملی انرژی اوکراین استفاده کرد. از نظر یک کارشناس نظامی که در استراتژی امنیت ملی ایران تخصص دارد، این مورد هیچ ربطی به اوکراین ندارد و فقط به استراتژی درازمدت ایران در مقابل ایالات متحده مربوط است.
اکنون که جنگ اوکراین شش ماه را رد کرده و همچنان به فرسایش نیروی انسانی روسیه، انبارهای نظامی، روابط اقتصادی و دیپلماتیک ادامه میدهد، رهبر روسیه به ریسمان حیاتی ایران چنگ انداخت. اقدام پوتین، به نوبه خود، به پیشبرد منافع ملی ایران، کمک میکند.
از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ به اینسو، رهبران ایران بر این باور بودهاند که ایالات متحده دائم مشغول توطئه برای سرنگونی دولت ایران است. آنها رهبران واشنگتن را بزرگترین تهدید، و بزرگترین مانع پیشبرد منافع ملی ایران، که همانا دستیابی به خودکفایی اقتصادی، مشروعیت بینالمللی، و امنیت، قدرت، و نفوذ منطقهای است، به شمار میآورند.
نگرانی رهبران ایران بیپایه نیست؛ تاریخچه طولانی مداخله ایالات متحده در امور ایران، تخاطم آشکار و مدام دو کشور و دههها تمرکز نظامی ایالات متحده در همسایگی ایران موجب نگرانی مقامات تهران است.
ایالات متحده در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، با یا بیدعوت، نیروی نظامی دارد. ایران برای پیشبرد منافع ملی خود میکوشد نیروی نظامی ایالات متحده را از منطقه بیرون براند و از نفوذ سیاسی این کشور را در منطقه بکاهد.